UNIOR MX:Tim Gajser vrhunsko do nove zmage

26. 6. 2015
Deli

Tretja dirka za UNIOR MX prvenstvo Slovenije se je tokrat odvila na skrajnem severovzhodu, na Goričkem. Tudi tretjič zapored je trikratni zmagovalec dirke za svetovno prvenstvo v sezoni 2015 dokazal, da mu doma ni para v kraljevi kategoriji MX Open in velikemu številu navdušenih gledalcev postregel z novo vrhunsko predstavo.

Dirka je potekala v idealnih pogojih, saj je dež pred dnevom državnosti dodobra zalil odlično pripravljeno stezo. Drugo mesto je zasedel Klemen Gerčar in tretje Peter Irt, ki sta v drugi vožnji prikazala pravi dvoboj za drugo mesto.

'Vedno grem na dirko sproščen, ne obremenjujem se z rezultatom. Če je glava prava, neobremenjena bo rezultat prišel sam od sebe. Tudi na dirke za državno prvenstvo ne grem pod pritiskom, predvsem grem zato ker rad počnem to kar znam najbolje – dirkam z motokros motorjem in v veliko veselje mi je, da to veselje lahko delim z gledalci ob progi. Velika hvala čisto vsakemu od njih, za vso podporo in navijanje',... so bile besede zmagovalca Tima Gajserja, ki je ravnokar maturiral in se bo sedaj lahko v celoti posvetil dirkanju v motokrosu.

Tim, ki se kljub fantastičnim rezultatom ne obnaša nič zvezdniško in vedno navdušuje s svojo karizmo ter odprtostjo je tudi zgled najmlajšim motokrosistom, ki tekmujejo v razredu MX50 junior. Jaka Peklaj je moral na tretji dirki priznati premoč madžarskemu tekmecu Noelu Zanoczu. Adam Horvat je s tretjim mestom popolnim zmagovalni oder.

Med nekoliko starejšimi juniorji, natančneje v razredu MX65 je Gal Hauptman zopet suvereno kot še na vsaki dirki letos, pridirkal zmago. Drugo in tretje mesto sta si razdelila madžarski dirkač Botond Hatier in vedno hitrejši novinec v tem razredu Jaka Osek.

Ob odsotnosti Maksa Mausserja je bil boj za vrh v razredu MX 85 bolj izenačen. Na koncu je slavil Matevž Robek z dvema odličnima vožnjama, drugo mesto je pripadlo Urhu Rak in tretje Žanu Tomšiču. V kategoriji do 125 kubičnih centimetrov je svoj talent zopet potrdil mariborski up motokrosa Luka Milec, ki je obakrat zmagal v velikem slogu, saj je povedel s štarta kot prvi in nato ni izpustil vodstva do konca. Drugega mest ase je razveselil Miha Bubnič, ki je prejšnjo dirko vozil z zlomljeno roko, tokrat pa je že toliko okreval, da je lahko nanizal dve hitri vožnji. Tretje mesto je s tekočo vožnjo osvojil Jaka Završan, ki postaja vedno hitrejši tudi v tej kategoriji in svoje znanje, ki ga je pridobil na pokalnem tekmovanju prenaša tudi v državno prvenstvo.

Na štartu najhitrejših mladih fantov, ki tekmujejo v razredu MX2 je bilo eno glavnih vprašanj kako se bo odločil dvoboj med Janom Pancarjem in Luko Kutnarjem. Na koncu so izkušnje prevladale in na najvišjo stopničko se je zavihtel Luka Kutnar. Jan pa je vseeno navdušil z atraktivnim slogom vožnje, ki na trenutke spominja na predstave Tima Gajserja s katerim sicer občasno trenira, nedvomno pa predvsem navdušuje publiko. Tretje mesto je osvojil Anej Doplihar.

Med najboljšimi v državi so tekmovali tudi dirkači pokalnega tekmovanja razreda R3, ki je zadnja postaja predno lahko dirkač nastopi v kategoriji MX Open ali MX2 za državno prvenstvo. V najštevilčnejši kategoriji, kjer se jih je na rampi bok ob bok postavilo kar 26, je bil najhitrejši Jan Švab. Drugo mesto je osvojil Tim Gojčič in tretje Žan Žaler.

V kategoriji dirkačev z največ izkušnjami, torej med veterani kljub nekaterim novim tekmovalcem iz Madžarske na samem vrhu ni bilo sprememb. Med starejšimi je še tretjič letos slavil Alojzij Fortuna pred Brankom Kavšek in Gorazdom Vidicem. Med mlajšimi veterani je Bogomir Gajser odločno kot vedno privozil dve zmagi in še tretjič letos stopil na najvišjo stopničko. Drugo mesto je osvojil Leon Ferš in tretje madžarski tekmovalec Roland Zanocz.

Naslednja dirka za UNIOR MX prvenstvo Slovenije bo 6. septembra v Šentvidu pri Stični.

Rezultati 3. dirke za UNIOR MX prvenstvo Slovenije, Mačkovci:

DP 50 JUN: 1. Zanocz Noel, 2. Peklaj Jaka, 3. Horvat Adam,...

DP 65 JUN: 1. Hauptman Gal, 2. Hateier Botond, 3. Osek Jaka,...

DP 85: 1. Robek Matevž, 2. Rak Urh, 3. Tomšič Žan,...

DP 125 2T: 1. Milec Luka, 2. Bubnič Miha, 3. Završan Jaka,...

DPMX2: 1. Kutnar Luka, 2. Pancar Jan, 3. Doplihar Anej,...

DP VETERANI 50: 1. Fortuna Alojzij, 2. Kavšek Branko, 3. Vidic Gorazd,...

ODP VETERANI 40: 1. Gajser Bogomir, 2. Ferš Leon, 3. Zanocz Roland,...

DP OPEN: 1. Gajser Tim, 2. Gerčar Klemen, 3. Irt Peter,...

Pokalno tekmovanje MX R3: 1. Švab Jan, 2. Gojčič Tim, 3. Žaler Žan,...

Vse rezultate najdete na www.speed-timing.hr in na www.amzs.si

AMZS MX Press

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja