V živo iz Imole: Gajser brez večjih težav do zmage v kvalifikacijah

17. 8. 2019 | Jaka Završan
Deli

Tim Gajser je na sobotnih kvalifikacijah s prepričljivo zmago vnovič potrdil svojo prevlado in s tem poskrbel za odličen obet za jutrišnjo dirko.

Dvakratni svetovni prvak je po solidnem štartu, kjer je v prvi zavoj pripeljal le za Febvrejem, s premišljeno vožnjo vse skupaj nadziral in po približno desetih minutah izkoristil napako Francoza ter s tem prevzel vodstvo, ki ga ni izpustil do konca dirke. Vedno nasmejani Makolčan je po kvalifikacijah povedal: "Tovarniškemu vozniku Yamahe sem nekaj časa sledil in opazoval njegove linije, nato pa se odločil za napad, ki v prvo ni bil uspešen. Še enkrat sem se zbral in pripravil novega, s katerim mi je uspelo prevzeti vodstvo. Od tu naprej sem vse skupaj le še nadziral in s tem prihranil nekaj moči za jutrišnji vožnji." 

V elitnem razredu pa je slovenske barve zastopal tudi Klemen Gerčar, ki je s 23. mestom dokazal, da lahko jutri odščipne tudi kakšno točko. Blizu najboljši dvajseterici pa se je v razredu MX2 vozil tudi Jan Pancar, ki nam je zaupal, da je z današnjim dnem, z obzirom na to, da se je v prvem krogu kvalifikacij po napaki sotekmovalca znašel na tleh, a se kljub temu z borbeno vožnjo vzpel na 21. mesto, zadovoljen, a jutri cilja še višje. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja