MXGP Imola: težko pričakovani trenutek je tu, Gajser vnovič svetovni prvak!

18. 8. 2019 | Jaka Završan
Deli

Evforija, to je beseda, s katero je trenutno najlažje opisati vzdušje v Imoli.

Tovarniški voznik Honde je dobre občutke iz sobotnih kvalifikacij prenesel tudi na nedeljsko dirko in v prvi vožnji naredil točno to, kar se je od njega pričakovalo. S solidnim startom in nadaljno pametno vožnjo je Tim v cilj pripeljal kot peti, kar je bilo, ob drugem mestu njegovega največjega konkurenta Jeremyja Seewerja, dovolj za osvojitev naslova. Tako na tribunah kot tudi na stezi pa je bilo skozi vso vožnjo moč zaznati veliko živčnosti, sploh v trenutku, ko se je Gajser znašel na tleh, a kot se za šampiona spodobi, se je Tim vnovič zbral in stvari vzel v svoje roke. 

Slavje ob prihodu v cilj je bilo neverjetno, Imolo je preplavila rumeno-rdeča barva, na tribunah so hrumele motorke, Timov timski kolega Calvin Vlaanderen je v cilju čakal s steklenico šampanjca, Bogomir Gajser je le nekaj ur pred dirko na ikonično italijansko dirkališče pripotoval s svojim helikopterjem, če strnemo na kratko, bilo je neverjetno. 

Tim Gajser:

"Zagotovo je letošnja sezona ena izmed boljših v moji karieri, a ne smemo pozabiti, da še ni končana. Res je, da smo z ekipo osvojili naslov svetovnega prvaka, a nas čakajo še tri dirke, na katerih pa pritisk zagotovo ne bo več tako velik kot danes. Priznati moram, da je bila letošnja sezona nekaj posebnega tudi zato, ker je prinesla kar nekaj sprememb, tako na motociklu, kot tudi v zasebnem življenju, sedaj pa je lepo dobiti potrditev, da sem sprejel prave odločitve. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil še vsem navijačem, ki ste me podpirali in verjeli vame."

Čeprav je dogajanje v Imoli povsem zasenčil Tim Gajser, pa je potrebno omeniti odlično predstavo Glenna Coldenhoffa, ki je z dvojno zmago na umetno narejeni stezi v kategoriji MXGP pometel s konkurenco ter dokazal, da tovarniški motocikel ni nujno potreben za zmago na svetovnem prvenstvu. Omembe vredna je tudi druga vožnja Klemna Gerčarja, ki je z dvajsetim mestom osvojil tako željeno krstno točko v letošnji sezoni. 

Do novega izjemnega rezultata tudi Jan Pancar

Razlog za veselje pa smo imeli Slovenci tudi zaradi predstav nadobudnega Jana Pancarja, ki je vnovič dokazal, da kljub dejstvu, da trenutno na dirkah najvišjega ranga nastopa kot privatnik, vseeno lahko posega po odličnih rezultatih. Kar težko je verjeti, da je komaj 19-letni Dolenjec po slabem startu z borbeno in konstantno vožnjo tekmece iz poltovarniških, pa tudi iz tovarniških ekip v prvi vožnji prehiteval kot po tekočem traku in v cilj pripeljal kot deseti. To je bila za Jana najboljša posamična vožnja do sedaj, ki pa bi mu v prihodnje lahko prinesla tudi morebiten sedež v kakšni poltovarniški ekipi. Pancar je dokaj solidno opravil tudi z drugo vožnjo, katero je končal na 20. mestu, kar je ob koncu dneva pomenilo novih dvanajst točk na njegovem računu. 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"