Vabilo na 13. in 14. 'Akrapovič Off-Road Weekend' v hrvaški Istri

16. 1. 2013
Deli

Moto Klub Enduro Istra Team zopet vabi na dva vikenda terenske vožnje. V februarju se bo odvila crosscountry dirka v Labinu, v začetku marca pa ekstremna enduro dirka No Fear No Limits v centru in okolici mesta Raša.

Crosscountry

Tretjo nedeljo v mesecu februarju, 17. 2. 2013, se bo na in v okolici motokros steze v Svetem Martinu (9 kilometrov iz Labina) odvila crosscountry dirka v štirih razredih: dirka za voznike brez ali z malo tekmovalnimi izkušnjami Hobby bo trajala uro in pol, profesionalni dirkači v razredu Expert bodo dirkali tri ure, mlajši in izkušeni (razreda Junior in Veteran) pa dve uri.

Prijavnina za razred Hobby znaša 35 evrov, za ostale pa 40 evrov. Pred dirko bo mogoč tudi trening na delu crosscountry steze in sicer za 10 (petek) oziroma 15 evrov (sobota), organizator pa po ceni 20 oz. 22 evrov na noč nudi nočitev v privatnih apartmajih.

No Fear No Limits

Slab mesec kasneje, 10. marca 2013, se bo v centru in okolici mesta Raša odvila šesta dirka za ekstremiste 'No Fear No Limits'. Gre za 40-kilometrsko preizkušnjo po zelo zahtevnih terenih, v kateri lahko tekmujejo posamezniki (razred Expert), ekipe (Team, dva voznika) ali trialisti (Trial).

199 tekmovalcev, na kolikor je omejeno število udeležencev, se bo dan pred tem pomerilo na endurocross stezi v centru mesta Raša in si s tem izborilo štartno pozicijo za nedeljsko dirko. Štartnina za to dirko znaša 80 evrov, polpenzion v turističnem naselju Rabac pa 34 evrov za nočitev.

Tako kot prejšnja leta bodo najboljši za nagrado prejeli izpušne sisteme Akrapovič in druge praktične nagrade pokroviteljev dirke. Več informacij v priloženih PDF datotekah.

Tule pa še en video z lanske dirke No Fear No Limits:

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja