VERD Extreme Enduro: Zmagovalec dirke španski čarovnik na motociklu Pol Tarres!

4. 6. 2017 | Tina Torelli
Deli

Danes točno opoldne, kot se to počne v vesternih, so se ekstremni enduraši in trialisti iz 11 držav s polnim plinom pognali v melišča kamnoloma VERD.

Ko so se na traso pognale vrste dirkačev iz razreda Hobby, je dirka za številčno občinstvo postala še bolj zanimiva, saj je le polovica prvi vrtoglavi vzpon dirke zvozila v prvem poskusu. V prvem krogu je med profesionalci naprej povedel Miha Špindler, ki pa je na koncu prvega kroga odstopil zaradi tehnične okvare. Škoda za Slovenijo in Špindlerja, ki je včeraj dobil enduraški špint Vertical Ride, a to sta izkoristila predvsem Španec Tarres in Italijan Nicoletti, ki sta se po Špindlerjevem odstopu precej časa dajala za zmago. V cilj te zahtevne dirke je konec dneva zapeljalo okrog 200 dirkačev, od katerih je vsakdo zmagovalec. Če ne v absolutnem, pa v relativnem smislu, saj je premagati tako zahtevno traso v vročini, prahu in veliki konkurenci svojevrstna zmaga nad samim sabo.

Zmagovalec Pol Tarres je povedal: "Dirka tehnično morda niti ni bila tako zelo zahtevna, zato pa je bila zelo hitra ter s precej radikalnimi vzponi in spusti. Dolgo časa sem vozil za Nicolettijem, dokler mi ga na začetku drugega kroga na tehnično zahtevnem delu ni končno uspelo prehiteti. No, nekaj problemov sem vseeno imel - ostal sem brez bencina, a k sreči se je našel tekmovalec, ki mi je pomagal. Sicer sem s svojo vožnjo zadovoljen, zato upam, da bom naslednje leto spet na startu."

In ker se je na Verdu v nedeljo zgodila še neljuba zmešnjava v zvezi z rezultati - OPRAVIČILO in ZAHVALA VSEM UDELEŽENCEM!!!

Za kategoriji HOBBY in TRIAL je organizator potreboval veliko več od tistih predvidenih par ur preverjanja rezultatov, kolikor ponavadi traja korak od NEURADNIH do URADNIH, objavljamo novi, pravilni vrstni red. Vsem oškodovanim se organizator iskreno opravičuje in zahvaljuje za strpnost.

Sicer pa velik poklon vsem udeležencem - dirka je bila težka, zahtevna, ekstremna!

Rezultati - PROFI

Pol Tarres, 1:53:17

Diego Nicoletti: 1:55:13

Philipp Bertl: 1:55:13

HOBBY

1. Jaka Seleš 2:06:51

2. Ali Al Hiasat 2: 18:24

3. Dino Samaržija 02:26:28

TRIAL

1. Stefan Ortner 02:49:37

2. Marino Velušček 03:51:55

(3. Cristian Ranacher CP13)

Več na www.verd.si!

Tekst: Tina Torelli

Fotografije: Peter Vasle, mxdose.com

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"