Vse pripravljeno na motokros spektakel leta v Orehovi vasi

7. 6. 2013
Deli

Motošportni dogodek leta, ki se bo to soboto in nedeljo odvijal v Orehovi vasi bo na najlepši način obeležil 50 letnico motokrosa na radizelskih gričih. Na dirki se bo pomerilo 36 fantov v kategoriji MX3 in 28 deklet v kategoriji WMX. Klemen Gerčar, ki velja za glavnega favorita, vabi vse ljubitelje motokrosa, da z njim in ostalimi najboljšimi motokrosisti doživite nepozabno nedeljsko popoldne.

Klemenu se bodo pridružili tudi štirje domači motokrosisti, ki so ob gostovanju dirke v Sloveniji dobili priložnost, da se pomerijo s svetovno elito. Poleg Klemena, bomo navijali še za Roka Bekanovića, Thea Urbasa, Boruta Koščaka in Aljošo Molnarja.

Matevž Irt, ki je na zadnji dirki za državno prvenstvo padel in si poškodoval koleno (strgane križne vezi in poškodovan meniskus) bo dirko spremljal kot gledalec in stal ob strani svojemu dekletu Francesci Nocera, ki se bo pomerila v ženski konkurenci. Simpatična Italijanka sicer dobro pozna našo stezo in pravi, da je to zanjo najlepša dirka sezone. Vsi, ki si dirke ne boste mogli ogledati v živo si jo lahko ogledate v živo na www.mx-life.tv in na www.youtube.com/mxgptv.

Lepote Slovenije bodo sicer videli tudi v latinski Ameriki, saj je promotor Youthstream pred kratkim sklenil dogovor o prenosih z dirk z gigantom FOX sports.

Kot popestritev dogajanja ob jubileju in razstavi fotografij, ki obeležujejo motokros v teh krajih, organizator AMD Orehova vas v sodelovanju z Monster energy poziva fotografe, da na poštni naslov amdorehovavas@gmail.com pošljejo svojo najboljšo fotografijo z dirke, ki jo bodo objavili na facebook strani AMD Orehova vas. Na podlagi 'všečkov' bodo prve tri fotografije nagrajene z izdelki Monster energy (v nagradnem skladu so jopa s kapuco, majica, kapa in paket pijače Monster enegy. Slike lahko pošljete do 16. 6.

V soboto se bo začelo zares že ob 11 uri, ko bodo na sporedu prvi treningi, kvalifikacijke dirke pa se začnejo ob 15 uri. Nedeljske dirke se bodo odvijale od 12.30 ure dalje. Ogled dirke je za otroke do 12 leta brezplačen, kar ob lepi vremenski napovedi za konec tedna vabi k izletu.

Podroben urnik, spremljajoči program in potek dirke si lahko ogledate tudi na www.orehova-vas.com

AMZS MX press

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"