WSBK: Južna Afrika

16. 5. 2010
Deli

Šesta letošnja preizkušnja prvenstva Superbike se je danes zgodila na dirkališču Kayalami v Južni Afriki. Na prvi dirki je slavil Fabrizio (Ducati) na drugi pa Haslam (Suzuki).

Na prvi dirki je torej zmagal Michael Fabrizio s tovarniškim Ducatijem, z nekaj več kot sekundo zaostanka mu je sledil Carlos Checa s satelitskim Ducatijem. Večina dogajanja se je na dirki odvijala prav med prvima dvema dirkačema, potrpežljivo pa je za njima s Suzukijem vozil Leon Haslam in tako s tretjim mestom vknjižil pomembne točke. Četrti je bil dvakratni zmagovalec v Monzi, Max Biaggi z Aprilio, peti pa je končal Jonathan Rea s Hondo.

Druga dirka je bila vsekakor ena najbolj izenačenih v zadnjih letih, saj je razlika med prvim Haslamom in petim Checo na koncu znašala vsega 1, 479 sekunde. Med prvimi petimi se je znašla tudi pet različnih proizvajalcev. Prvi je bil torej Haslam (Suzuki), drugi Rea (Honda), tretji Biaggi (Aprilia), četrti Crutchlow (Yamaha) in peti Checa (Ducati).

Leon Haslam se je s tretjim in prvim mestom v skupnem seštevku še nekoliko oddaljil od dvakratnega zmagovalca prejšnje dirke Maxa Biaggia, točneje za 15 točk, precej daleč za njima pa sta z več kot 60 točkami zaostanka še Rea in Checa. Naslednja dirka se bo zgodila zadnji majski vikend v ZDA, potem pa sledi prvi letošnji nekoliko daljši odmor.

Vrstni red dirkačev v skupnem seštveku:

1. Haslam Suzuki 222

2. Biaggi Aprilia 207

3. Rea Hodna 141

4. Checa Ducati 141

5. Toseland Yamaha 125

6. Haga Ducati 106

7. Corser BMW 105

MaT

foto: aprila, suzuki, ducati

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja