WSBK: Južna Afrika

Šesta dirka prvenstva Superbike se je po sedmih letih vrnila na južnoafriško dirkališče Kyalama. Popolno premoč je tokrat imela tovarniška ekipa Ducati, ki je dosegla dve dvojni zmagi, obakrat pa je zmagal izkušeni Haga.

Haga je bil v prvih dneh tega konca tedna sicer nekoliko v senci mlajših in bolj bojevitih sotekmovalcev, vendar je mladeniče prav njihova bojevitost (oster dvoboj med Spiesem in Fabriziem) oddaljila od prvega mesta, ki si ga je sicer povsem upavičeno z odlično vožnjo privozil Haga.

Napeti dvoboji so potekali tudi v ozadju, predvsem med Biaggi-jem (Aprilia) in Jonathan Rea-om (Honda), ki si je na prvi dirki privozil tudi prvo uvrstitev na stopničke v karieri. Max Biaggi je tokrat dokazal, da je s svojo Aprilijo nevaren in hiter tekmec, vendar ga je za svojim hrbtom zadržal Carlos Checa (Honda). Aprilia se je tako morala zadovoljiti z dvema petima in dvema sedmima mestoma, s čimer pa so v italijanskem taboru povsem zadovoljni.

Predvsem pa nam je žal ekipe BMW, ki jih je tokrat spremljala smola in se iz Južne Afrike vračajo brez osvojene točke. Tudi sicer bi marsikdo rad videl, da bi BMW osvajal točke, saj bi to pomenilo, da bi brez njih ostali drugi dirkači in moštva, ki so v boju za naslov pravaka konkurenčnejši od bavarcev, ki so v brazde Superbike-a šele dobro zaorali.

Skupni vrstni red dirkačev po šestih dirkah:

1. Haga Ducati 250 točk

2. Fabrizio Ducati 165 točk

3. Spies Yamaha 162 točk

4. Haslam Honda 116 točk

5. Rea Honda 106 točk

6. Biaggi Aprilia 103 točke

7. Sykes Yamaha 103 točke

8. Laconi Ducati 77 točk

9. Neukirchner Suzuki 75 točk

Skupni vrstni red konstruktorjev po šestih dirkah:

1. Ducati 275 točk

2. Yamaha 203 točke

3. Honda 170 točk

4. Aprilia 106 točk

5. Suzuki 105 točk

6. BMW 59 točk

7. Kawasaki 27 točk

Matjaž Tomažič

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja