Zakaj se Blazusiak leto po upokojitvi vrača? »Bil sem izčrpan.«

5. 12. 2017 | Matevž Hribar
Deli
Zakaj se Blazusiak leto po upokojitvi vrača? »Bil sem izčrpan.« (foto: Future7Media / KTM Images)
Future7Media / KTM Images

Poljski mojster težkih terenov in endurokrosa napoveduje povratek v svet dirk.

Se spomnite, o čem smo pisali 15. decembra lani? O tem, da je Taddy Blazusiak po dirki pred domačim občinstvom najavil dirkaško upokojitev. A kot kaže, mu je enoletni premor dobro del, saj je skupaj z ekipo Red Bull KTM Factory Racing sporočil, da se vrača v svet dirk.

»Navdušen sem nad vrnitvijo v ekipo. Moja dirkaška upokojitev se zdi nekoliko kratka, a leto 2018 bo prelomno v dirkaški karieri. Tisto, kar sledi prvenstvu SuperEnduro, je resnični razlog za vrnitev v dirkaški svet. Omogočalo mi bo povsem nov izziv in nekaj, kar bo navdušilo mnogo ljudi,« je Blazusiak nekoliko skrivnostno napovedal 'tisto', kar ga je prepričalo, da se vrne.

»Ko sem po lanskoletni sezoni SuperEndura zaključil z dirkanjem, si nisem mislil, da bom še kdaj sploh vozil motor. Izčrpan sem bil. Profesionalno dirkanje je težko in jaz sem ga živel več kot deset let v Evropi in ZDA. A le dva meseca po tem sem bil spet na motorju in v vožnji zares užival. Na drugačnih progah, z drugimi ljudmi, a tudi na že znanih dogodkih – in postalo je jasno, da še vedno obožujem ta šport in da želim spet dirkati.«

Taddy je v soj luči stopil z zmago na Erzbergu leta 2007, nato pa zmagoval na zahtevnih enduro dirkah po celem svetu. O njegovi karieri smo pisali tukaj: Blazusiak je končal kariero. Z zmago. Pred 13.000 Poljaki.

Matevž Hribar
foto: Future7Media / KTM Images

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"