Monster Energy Supercross: Drama v Anaheimu 2 (video)

22. 1. 2017 | Jaka Završan
Deli
Monster Energy Supercross: Drama v Anaheimu 2 (video) (foto: KTM)
KTM

Porajalo se je kar veliko vprašanj, ali sploh lahko kdo ustavi Kena Roczna, ki je dominiral na prvih dveh preizkušnjah superkrosa. Odgovor smo dobili dokaj kmalu, in sicer v Anaheimu 2, kjer se je tako kot lani odvijala prava drama. Za veselje v ekipi KTM-a sta poskrbela Ryan Dungey in Marvin Musquin s prvim in drugim mestom.

Ryan Dungey je spet dokazal, zakaj nosi številko 1 in naziv prvaka. Čez celoten večer je ostal osredotočen in na tekmi vodil od štarta do cilja, brez da bi ga kdorkoli ogrozil. S svojo prvo zmago letos si je privozil tudi rdečo številčnico, saj je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Drugega mesta se je veselil njegov timski kolega Marvin Musquin, prve letošnje stopničke pa si je s tretjim mestom privozil Cole Seely.

Pred tekmo so bile vse oči uprte v Kena Roczna, ki bi danes lahko dobil tretjo tekmo zapored. Nemec je malo slabše štartal in se prebijal v ospredje, v boju s timskim kolegom Seely-jem za drugo mesto pa je na zahtevni ritem sekciji napravil napako, grdo padel in si zlomil roko.

Jason Anderson in Vince Friese sta se v težavah znašla še pred samo tekmo. Na kvalifikacijah je Friese s tveganim in nekoliko grdim manevrom prehitel Jasona in poskrbel za njegov padec. Husqvarninemu vozniku je to dvignilo pritisk in z rivalom je hotel poračunati takoj po samih kvalifikacijah in to kar s pestmi! Oba sta bila kaznovana s prepovedjo udeležbe glavne tekme.

Rezultati, Anaheim 2 (450 cm3)

1.) Ryan Dungey (KTM)
2.) Marvin Musquin (KTM)
3.) Cole Seely (HON)
4.) Cooper Webb (YAM)
5.) Weston Peick (SUZ)
6.) Joshua Grant (KAW)
7.) Chad Reed (YAM)
8.) Eli Tomac (KAW)
9.) David Millsaps (KTM)
10.) Blake Bagget (KTM)

Jaka Završan
Foto: KTM

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"