Moto GP: novice

5. 3. 2009
Deli

Prvenstvo Moto GP se sicer prične šele 12. aprila, a se počasi že pričenja dogajati.

Po novoletnem šoku, ko je Kawasaki napovedal umik iz prvenstva je zdaj že jasno, da bomo tudi letos na dirkah lahko videli Kawasakijev dirkalnik. Ja, res bo samo eden, na njem pa bo sedel Marco Melandri. Melandri je tako kot John Hopkins že pred odločitvijo Kawasakija o umiku iz prvenstva imel podpisano pogodbo. Ker je denarja dovolj le za en dirkalnik bo moral Hopkins na svoj sedež zaenkrat čakati v boksih. Na nedavnih testiranjih v katarju pa je prvi dan prav Melandri z po mnenju mnogih nekonkurenčnim Kawasakijem zasedel drugi najhitrejši čas.

Nočna testiranja v Katarju so zaradi hudega padca začasno na bolniški dopust poslala tudi španca Danija Pedroso, ki pa k sreči ni obnovil poškodbe, ki jo je staknil v lanski sezoni. Pričakujejo, da bo voznik Honde pripravljen za nastop na prvi dirki sezone.

S skoraj sekundo prednosti je Stoner v Katarju ugnal drugo uvrščenega Lorenza, tretji, Valentino Rossi pa je za avstralcem zaostajal več kot sekundo. Hiter je bil tudi nekdanji prvak Nicky Hayden, ki je z Ducatijem zasedel peto mesto.

V sezonah 2012 - 2016 se bodo dirke za prvenstvo MotoGP morda odvijale tudi v Bolgariji. Organizator prvenstva je namreč že podpisal predpogodbo, ki bo realizirana, če bo Bolgarom uspelo pripraviti ustrezno dirkališče.

Čeprav je Velika nagrada Mađarske na koledarju že zapisana, se nekateri bojijo, da novo dirkališče BalatonRing ne bo pravočasno pripravljeno. Organizator dirke zagotavlja, da bo.

Televizija Eurosport bo še naprej v živo prenašla treninge, kvalifikacije in dirke razreda 125 in 250 ccm, pravice za prenos dirk kraljevega razreda pa je dobila televizija BBC. To odločitev s(m)o z jezo sprejeli ljubitelji priljubljene ekipe komentatorjev Toby Moody-ja, Julian Ryder-ja in legendarnega Randy-ja Mamole.

MaT

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja