Moto2: Bo Triumph zamenjal Hondo?

11. 1. 2017
Deli
Moto2: Bo Triumph zamenjal Hondo?

Zelo verjetno se bo zgodilo, da bo v letu 2019 v prvenstvu Moto2 za dobavo motorjev za dirkalnike skrbel angleški Triumph.

Resnično zelo veliko presenečenje! Vse bolj glasno in resno se govori, da naj bi Hondine štirivaljne motorje zamenjal 765-kubični trivaljnik.

Od uvedbe razreda Moto2 v svetovnem prvenstvu leta 2011 je za dobavo motorjev skrbela izključno Honda. V kolikor bodo dogovorjanja s Triumphom uspešno zaključena, pa bo to zelo velika stvar za znamko Triumph. Kaj točno bi prehod iz štirivaljnega motorja na trivaljnik pomenil za številna moštva, ki tekmujejo v tem razredu, še ni znano, je pa gotovo, da bi to zahtevalo obsežne tehnične prilagoditve motociklov. Triumph bi moral zagotoviti približno 200 motorjev in vse potrebno za generalne obnove po vsakih treh dirkah.

Anleži se sicer lahko pohvalijo tudi z bogato motociklistično športno zgodovino, a časi, ko so krojili standarde, so že davno minili. Zadnjič je angleški motor osvojil zmago v svetovnem prvenstvu leta 1969, ko je Godfrey Nash zmagal na VN Jugoslavije z motociklom Norton.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol