Motorist prvič na maksi skuterju: Dare preizkusi BMW C 600 Sport

20. 9. 2012
Deli
Motorist prvič na maksi skuterju: Dare preizkusi BMW C 600 Sport (foto: Matevž Hribar)
Matevž Hribar

Pri oceni novega (in prvega) BMW-jevega maksi skuterja smo za pomoč poklicali izkušenega motorista, ki še nikoli v dolgi motoristični karieri ni peljal motornega dvokolesa s samodejnim menjalnikom.

Kljub dejstvu, da prodajne številke, še posebno v državah južne, mediteranske Evrope, skuterjev z več kot le 50 kubičnimi centimetri pričajo nasprotno, imamo še vedno težave s prepričevanjem motoristov, da tako dvokolo vendarle ni le sesalec, igrača, moped, jajc, sekret, in podobno.

In kot smo to povedali že ničkolikokrat - dokler zadeve ne preizkusite, prihranite dvome o splošni uporabnosti in užitkih, ki jih lahko nudi ta 'sesalec'.

Test BMW-ja C600Sport boste lahko prebrali v enem izmed naslednjih Avto magazinov, za uvod pa vam ponujamo svež video zapis prijetne jesenske vožnje po gorenjski prestolnici in okoliških cestah.

P.S.: BMW-ja smo v tuje (in izkušene - Dare nam je pomagal že oceniti razliko med K1200LT in K1600GTL) roke dali z dovoljenjem zastopnika. Da si ne bi kdo ustvaril vtisa, da testni motocikli kar tako krožijo po garažah naših prijateljev. Hvala za razumevanje.

foto, video in montaža: Matevž Hribar
stajling: vsak sam svoj modni guru
vreme: do sončnega zahoda naravnost odlično
gorivo: predrago

Video: Matevz & Dare