MV Agusta Brutale 800 RR America

MV Agusta je predstavila omejeno serijo svojega slečenega modela Brutale RR 800.

MV Agusta Brutale 800 RR America ni nikakršen poklon ameriški zastavi, kot bi utegnil kdo razumeti, ampak gre za poklon nekdanjemu modelu MV Agusta 750S America.

Nova MV Agusta America se lahko pohvali s 140-'konjskim' trivaljnikom in platformo, ki je enaka preostalim modelom Brutale. Prepoznali jo boste po edinstveni barvni grafiki, in čeprav trenutno še ni določeno, kako velika bo ta omejena serija, pa bo vsak model dodatno opremljen z emblemom s serijsko številko.

V primerjavi z osnovnim modelom bi moral biti sodeč po napovedih model America dražji za približno dva in pol tisočaka.

Kot zanimivost pa samo še nekaj podatkov o predhodnici. V letu 2016 so pri dražbeni hiši Bonhams prodali MV Agusto 750S America za malenkost manj kot 100.000 evrov. Sicer je imela tista MV Agusta prevoženih zgolj dobrih 70 kilometrov. Gre za relativno redek motocikel, ki je bil sodeč po podatkih tovarne izdelan v zgolj 540 primerkih. Približno 200 jih je ostalo v Evropi, ostali pa so bili prodani na drugi strani Atlantika. Šlo je za takratni, žal neuspešen, poskus MV Aguste, ki je želela ameriškim kupcem ponuditi prestižen športni motocikel. V letu 1973 je s svojimi 75 'konji' in največjo hitrostjo 230 kilometrov na uro sodila med takrat najhitrejše motocikle. Morda v primerjavi s tehničnimi podatki takratnih japonskih tekmecev podatek o moči motorja ni najbolj impresiven, a je treba vedeti, da so Italijani takrat moč motociklov merili na zadnjem kolesu. Na sliki je model iz leta 1973, ki ima še bobnaste zavore, od leta 1975 pa so bili ti modeli v celoti pobarvani v rdečo barvo in opremljeni s kolutnimi zavorami.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"