MV Agusta Superveloce Concept bo doživel serijsko proizvodnjo

31. 5. 2019 | Jure Šujica
Deli

Na lanski Eicmi predstavljen retro koncept bo na voljo le izbranemu številu kupcev.

Kjerkoli se na salonih ali drugih prireditvah pojavi znamka MV Agusta, bo med poznavalci motociklizma naletela na veliko zanimanja. Tako je bilo tudi na lanskem salonu EICMA v Milanu, za kar je poskrbel zanimiv koncept 800-kubičnega športnika, katerega prepoznavni znak je retro oblikovan sprednji žaromet, iz katerega sveti izrazito rumena svetloba, kakršne smo bili vajeni pred desetletji. No, pri MV Agusti so se na veselje marsikoga odločili, da bodo motocikel zdaj ‘poslali’ v serijsko proizvodnjo.

Novinec bo tako nosil ime Superveloce 800, znotraj okvirja pa bo svoj prostor našel 800-kubični trivaljnik z močjo 148 'konjev' ali 108 kilovatov, ki se bodo na kolesa prenašali prek šeststopenjskega menjalnika, pline pa izpuščali iz trojnega izpusta, pri čemer bosta dve cevi speljani na desno, ena pa na levo stran. Kljub retro videzu motociklov iz 70. let pa bo vseeno posedoval kar nekaj moderne tehnologije, kot so digitalni zaslon armaturne plošče, sistem proti zdrsu pogonskih koles, možnost izbire voznih programov in še bi lahko naštevali.

Le 300 primerkov

»To je eden najbolj zlobnih in hkrati najbolj stilsko oblikovanih motociklov, ki smo jih kdaj oblikovali. Brez dvoma je narejen v skladu s tradicijo, obliko, tehnološko dovršen in dodelan kot vsi preostali motocikli znamke MV Agusta. Vse od predstavitve na novembrskem salonu EICMA lani smo vedeli, da smo predstavili bodočo klasiko,« je dejal Timur Sardarov, generalni direktor italijanske znamke.

Čeprav je motocikel Superveloce 800 Serie Oro, kakor je negovo polno ime, praktično že izdelan in pripravljen na proizvodnjo, pa bo na prve primerke treba počakati vse do marca prihodnje leto. In ko bodo naposled le na voljo kupcem, bo teh zagotovo več kot pa motociklov. Pri MV Agusti so se namreč odločili za izdelavo omejene količine le 300 motociklov. Cena? Neznana, a ob tako majhni količini skoraj nepomembna, saj bodo kupci zagotovo takoj razgrabili vse primerke, ki bodo na voljo.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"