Novi Triumph Tiger prihaja prihodnje leto

Novi Triumph Tiger prihaja prihodnje leto

Vsled izredno intenzivnega dogajanja v razredu potovalnih enduro motociklov, so rokave zavihali tudi pri Triumphu.

V kategoriji potovalnih endur s srednje kapacitetnimi motorji se dogaja veliko. Pri Hondi so že napovedali nov, večji in močnejši motor za Africo Twin, BMW je že za letošnjo sezono pripravil osveženega F750/850 GS-a, Ducati je malo Multistrado opremil s paketom najsodobnejše elektronike, MV-Agusta je pripravila avtomatski menjalnik za Turismo Veloce, Yamaha pa je pomešala štrene z modelom 700 Tenere.

Ob vsem tem in dejstvu, da bo prihodnjo pomlad minilo že tri leta od temeljite osvežitve priljubljenega trivaljnega Tigra, pa so se pri Triumphu odločili, da je napočil čas za korenite spremembe.

Z zavihanimi rokavi Trimuphovi inženerji noč in dan delajo na novem modelu Tiger, ki bo dobil nov okvir, nov motor in seveda povsem nov dizajn. Prve fotografije so se že pojavile na spletu, vendar jih trenutno še ne smemo objaviti, vsekakor pa tudi novi Tiger ohranja tipične poteze, po katerih ga je že danes moč prepoznati. Na račun sodobne LED tehnologije bodo občutno manjša svetlobna telesa.

Znano je, da bo verzija XR, ki je prvenstveno namenjena asfaltiranim cestam, spredaj imela 19-palčno kolo, različica XC pa bo imela 21-palčno prednje kolo. Sodobni TFT zasloni in podobna elektronika je na motociklu modelnega leta 2020 seveda samoumevna.

Iz tovarne so ušli tudi podatki o največji moči trivaljnega motorja. Ta naj bi znašala okroglih 110 'konjev', kar predstavlja kar 15-'konjski' prirastek moči. Če ta podatek drži, potem bo Triumph poleg MV-Aguste in Ducatija sodil med najmočnejše predstavnike razreda.

Na fotografije je Tiger XC800 modelnega leta 2019

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"