Novo: Harley-Davidson Low Rider S

Športnejša različica priljubljenega Low Riderja velja za svež motocikel v Harley-Davidsonovi ponudbi, saj so jo izdelovali le v letih 2016 in 2017.

V prihodnji sezoni pa bo Harley-Davidson ta model, ki so ga kupci radi kupovali vrnil v prodajne cenike. Razlog, da se je izdelava modela ukinila po tako kratkem času pa tiči v tem, da je bil Low Rider prej član družine Dyna, ki se je z letom 2017 poslovila. Kasneje so predstavili Low Rider na platformi Softail, zdaj pa je seveda nastopil tudi čas za športnejšo različico.

Pri Harley Davidsonu oznaka S pomeni večjo moč motorja, zmogljivejše zavore in izboljšano ciklistiko. Od običajnega Low Riderja se razičica S razlikuje tudi v tem, da so sicer kromirani dodatki obarvani v črno, dodana je maska prednjega žarometa, krmilo pa je ravno zaradi česar je položaj voznika nagnjen nekoliko bolj naprej. Spremembe odkriva tudi pogled na prvo kolo, kjer se bohoti dvojna kolutna zavora in USD vilica.

Motor je s tehničnega vidika enak, je pa na njem namesto oznake 107, vgravirana oznaka 114, kar pomeni, da je delovna prostornina večja za 122-kubičnih centimetrov (1.868 ccm), iz motorja pa so v Millwaukeeju namesto običajnih 87, iztisnili 93 'konjev'.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"