Od našega bralca: S Tomosovim skuterjem po Dalmaciji in Istri

15. 8. 2012
Deli

V naš e-poštni nabiralnik so zašle fotografije bralca, ki se je s Tomosovim skuterjem Tomos Nitro 50 odpravil na 750-kilometrski izlet do hrvaškega otoka Pag in na jug Istre. 

Da za užitkov poln izlet ne potrebujete ravno Gold Winga, dokazujejo fotografije našega bralca, ki je s 50-kubičnim skuterjem želel razbliniti dvome o kvaliteti azijskih skuterjev. Nejcu želimo še veliko brezskrbnih in uživaških kilometrov, za preostale obiskovalce spletne strani www.moto-magazin.si pa upamo, da jih njegov izlet vzpodbudi k podobnim izletom. Fotografije in poročila bomo z veseljem objavili!

V poplavi napisanih forumov, slišanih mnenj in gostilniških debat o tem, da so Kitajski skuterji zanič (mednje potem nedvomno spada tudi Tomos Nitro 50, ki je enak proizvodu Baotian Hero 50),  predvsem pa po vašem testu v Avto magazinu (katerega redni bralec sem) Tomos Racing TT 50, in pa ker sem tudi sam še mlad in trapast, me je obšla misel na zanimiv, lep in poceni izlet.

V treh etapah iz Ljubljane, preko Reke do Otoka Paga (kamp Straško) in nazaj čez Opatijo, Labin do Bal (kamp Colone), od tam tretji dan preko Umaga po vsej slovenski obali nazaj do Ljubljane. Dobrih 750 kilometrov je "skuterček" zdržal brez problemov v največji vročini čez vse klance na jadranski magistrali, zahteval je samo 2,8l - 3 litre goriva na 100 kilometrov in to je vse.

Vse kar je predelanega na skuterju so drugi (lažji) valjčki v variomatu in odstranjene blokade. Tudi vozniku ni bilo ob tem prav nič težko, saj je po vsakodnevni etapi še z lahkoto odigral turnir odbojke na mivki in spil kakšno pivo. Samo kot zanimivost ali pa, če boste imeli v vaši reviji kakšen kotiček prazen lahko objavite par vrstic in naredite lepo reklamo slovenskemu podjetju Tomos, čigar izdelke smo bolj ali manj vsi pilili, pa naj bo to na cesti (Avtomatik) ali v vodi (Lamo).

Lep pozdrav in še veliko srečno in z užitkom odpeljanih ovinkov vam želi Nejc Pleterski.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja