Osvežitev: Vespa GTS SuperSport

15. 11. 2014
Deli

Koncern Piaggio na letošnjem salonu v Milanu ni predstavil veliko novega. Je pa za prihodnjo sezono pripravil osvežitev za Vespo GTS.

Pri Vespi GTS so oblikovalci prvotno svojo inspiracijo črpali iz legendarnega modela GS, kasneje pa je osnovnemu GTS-u sledil še model GTS Touring in GTS SuperSport.

Vespo GTS že tako ali tako uteleša moderen športni karakter, z drobnimi spremembami, ki so jih pri Vespi pripravili za prihodnjo pomlad, pa bo ta še nekoliko bolj poudarjen. Gre predvsem za možnost izbire novih barv in materialov, na voljo bo v novi črno/sivi kombinaciji, malenkostno pa je spremenjen tudi zadnji del skuterja. Ta je dobil nove smerokaze in zadnjo luč, spredaj pa bodo smerokazi in parkirna luč po novem uporabljali LED tehnologijo.

Oba motorja, ki sta na voljo v tem modelu, 125 in 300-kubični enovaljnik sta ostala nespremenjena, dodana vrednost, ki Vespo za zdaj še vedno dviguje iz povprečja v njenem razredu pa je sistem ASR proti zdrsu in ABS, ki naj bi kmalu postala del serijske opreme. Za več stabilnosti in boljše vozne lastnosti pa bo nova GTS-ka SuperSport opremljena tudi z ESS prednjim vzmetenjem.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"