Piaggio Ape praznuje 70 let, dva nova modela in nadvse zabaven video iz našega arhiva

21. 9. 2018
Deli

Piaggio Ape je tako kot Vespa odigral nadvse pomembno vlogo na področju mobilnosti prebivalstva tako v domači Italiji kot tudi na širši, skorajda globalni ravni.

Priljubljeni trikolesnik so začeli proizvajati le leto dni za Vespo, torej v času, ko Vespa sploh še ni veljala za uspešnico. Posebne predstavitve ta trikolesnik sicer ne potrebuje, je pa vseeno na mestu, da tudi na naši spletni strani obeležimo njegov pomembni jubilej.

Piaggio Ape letos praznuje 70. rojstni dan, v tem času pa nam je uspelo na njegovem 'kesonu' videti skoraj vse vrste in tipe nadgradenj – od preprostih zaprtih škatel, hladilnikov, mobilnih barov, dvigal, mobilnih delavnic, gasilskih vozil, policijskih vozil, reklamnih platform pa vse do taksijev in vsega, kar si je mogoče zamisliti.

Ta vikend pa v italijanskem Salsomaggioreju poteka sklepno dejanje praznovanje okroglega jubileja – veliko srečanje vozil Ape. Srečanja se bodo udeležili ljubitelji in lastniki Apetov iz vse Evrope, ni pa si težko predstavljati, da bo tam mogoče videti marsikaj zanimivega.

Ob tej priložnosti bodo javnosti prvič pokazali tudi dva nova modela. Prvi je 50-kubični model, ki pa ga bo po novem poganjal motor, ki ustreza standardu Euro4, drugi pa je posebna omejena serija potniškega modela Cellesino Enduro.

S Piaggiem Apetom smo se pred leti zabavali tudi v našem uredništvu, kako, pa si lahko ogledate na tej povezavi. Prav poseben primerjalni test.

Kako hitro čas leti ...

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja