Pirelli Diablo Rosso III

4. 4. 2016
Deli

Pirelli je za letošnjo sezono pripravil novo generacijo supersport pnevmatike Diablo Rosso.

Tretja generacija - Diablo Rosso III - te supersport pnevmatike je bila razumljivo deležna izboljšav na vseh področjih. Pnevmatika, ki tudi po zaslugi vse močnejših naked motociklov postaja vse bolj priljubljena bo po novem omogočala še več nadzora, več oprijem in bo zdržala dlje.

Pnevmatike Diablo Rosso III so plod več kot 12-letnega razvoja in rednega udeleževanja na dirkah FIM Superbike. Pnevmatike Diablo so se prvič pojavile daljnega leta 2002, v tem času pa so večkrat postale izbira številnih proizvajalcev za prvo vgradnjo na najbolj zmogljivih motociklih, hkrati pa so si v številnih prvenstvih prislužile rekord med proizvajalci z najdaljšim neprekinjenim stažem.

Profil Diablo Rosso III je praktično enak kot pnevmatiki Diablo Supercorsa DOT (dirkalna pnevmatika), nova sestava gume pa omogoča maksimalen oprijem in zmogljivosti pnevmatike praktično do njene popolne izrabe. Sredinski del gume je seveda prilagojen vožnji po ravnih cestah, zato je guma izdelana iz dveh zmesi, ki sta razporejene po celotnem obodu tekalnega dela pnevmatike v razmerju 40-20-40.

Vse cene moto pnevmatik Pirelli najdete tule.

MAT

Foto: Pirelli

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja