Predstavljamo: Husqvarna enduro 2020, znane so cene in lokacija testiranja za stranke

20. 6. 2019 | Peter Kavčič
Deli

Husqvarna v svetu terenskega motociklizma velja predstavlja vrh ponudbe kar se odraža tako po kakovosti izdelave, komponent kot tudi po ceni. Za leto 2020 so pripravili povsem novo linijo, ki je doživela številne izboljšave na področju okvirja, vzmetenja in motorjev. Testirali jih boste lahko že 6. in 7. julija v šentvidu pri Stični.

Zagotavljajo visoko raven dinamične zmogljivosti, vodilno v razredu v vseh velikostih motorjev in so opremljene s posodobljenim WP vzmetenjem, saj vsi modeli 2020 prinašajo izboljšano ergonomijo in napredno zasnovo. Zahvaljujoč novemu okvirju, pomožnem okvirju, vagi zadnjega vzmetenja, posodobljenim nastavitvam vilic in blažilnika ter prvovrstnim komponentami bo celotna serija motornih koles Husqvarna za enduro voznikom različnih nivojev znanja omogočila, da z lahkoto napredujejo v vožnji.
 
Povsem nova šasija
Z nadaljevanjem razvoja in poudarkom na inovacijah najdemo popolnoma nov okvir, pomožni okvir, ki nosi sedež in zadnji blatnik, vzmetenje, plastično nadgradnjo in motorje. Vsi okvirji imajo povečano vzdolžno in torzijsko togost, ki ob dodajanju novega, lažjega kompozitnega ogrodja ogljikovih vlaken, zagotavlja izjemno vodljivost, stabilnost in povratne informacije voznikom vseh nivojev znanja. Novi aluminijasti cilindrični nosilci dodatno izboljšajo vodljivost. Posodobljene sprednje vilice WP XPLOR premera 48 mm in WP XACT nudijo enostavno nastavitev, bolj dosledno blaženje in boljšo odpornost na zabijanje do konca hoda. Vrhunska zmogljivost, udobje in oprijem zadnjega kolesa je dodatno izboljšano zaradi sistema v 'vagi', ki zmanjšuje višino sedeža in zagotavlja, da je vožnja po tehničnih terenih lažja.
 
TE 150i z vbrizgom goriva
Popolnoma nov TE 150i, ki je namenjen mladini in začetnikom zdaj stoji ob boku pionirskih TE 250i in TE 300i, ki si delita isto preizkušeno 2-taktno tehnologijo vbrizgavanja goriva. Daje vse udobje sodobnega 4-taktnega motorja, ob bistveno manjši masi in je tako zmes okretnega in lahkega podvozje s kompaktnim in zmogljivim motorjem. S standardnim električnim zaganjalnikom motorja Husqvarna zagotavlja tudi udobje in zanesljivost med vožnjo.

Celotna 4-taktna serija ponuja obširne nadgradnje motorja za večjo zmogljivost in voznost, saj imata FE 450 in FE 501 novo glavo motorja. Seznam izboljšav je dolg tudi pri modelih FE 250 in FE 350.
Navzven pa je najbolj očitna sprememba v dizajnu. Serija MY20 enduro ima značilne, nove plastike in grafiko. Z za 10 mm nižjo višino sedeža prinaša prinaše ergonomijo, ki zagotavlja lažje gibanje na motociklu in zanesljivo vožnjo.
 
Kaj je novega - na kratko


Novi okvir na vseh modelih, ki nudi povečano vzdolžno in torzijsko togost
TE 150i z elektronskim vbrizgavanjem goriva
Novi 250g lažji 2-delni pomožni okvir v celotni seriji modelov
Posodobljene vilice WP XPLOR z novim batnim nastavkom na sredini ventila
Posodobljen WP XACT blažilec z novim glavnim batom in nastavitvijo
Nova geometrija zagotavlja manjšo višino sedeža in izboljšano vodljivost
Novi izpušni sistemi za optimalno delovanje in vzdržljivost
Novi sedež, ki voznika približa 10 mm bližje tlom


Izboljšan hladilni sistem s hladilnikom, nameščenimi 12 mm nižje
Posodobljeni 4-taktni motorji nudijo izboljšano zmogljivost in vozno sposobnost
Posodobljen valj na TE 250i / 300i za vrhunsko 2-taktno delovanje

Poleg motociklov so poskrbeli tudi za povsem novo linijo funkcijskih oblačil GOTLAND CLOTHING - popolna paleta oblačil in zaščitne opreme, ki upošteva specifične izzive offroad vožnje. Poleg tega za nove modele pri Husqvarni zagotavljajo obsežno paleto dodatnih komponent motorja in vzmetenja, zaščitnih delov in orodija.


 
Nova serija Husqvarna MY20 enduro je že na voljo pri pooblaščenem trgovcu MotoXGeneration ki je že postregel s cenami. Najbolj popularen dvotaktni model TE300i stane 10.599 evrov, novi model TE125i 9.519 evrov in najbolj priljubljen med štiritaktniki FE350 11.029 evrov.


Day-off dirka na 8 kilometrskem enduro – crosscountry krogu in testiranje novih enduro modelov

Do prve DAY-OFF dirke katere so bo odvijala v Šentvidu pri Stični 6. in 7. julija je še manj kot mesec dni. Organizator MotoXgeneration ( uradni zastopnik blagovne znamke Husqvarna) je objavil kategorije katere bojo na voljo za prijavo/dirko/tekmo. Kategorija PRO in JUNIOR (do 23.let) bosta najdaljši in bosta dolgi 120 minut, sledijo HOBBY, VETERAN (40+) in VETERAN (50+),  ki bodo vozili po 90 minut, sledi HOBBY-LIGHT ter WOMAN, kjer bo tekmovalni čas 60 minut. Za konec bo na vrsti še kategorija za najmlajše voznike za na motorjih s prostornino 65ccm in 85ccm, ki  bodo dirkali 45min.

Organizator je že začel s priprave proge, ki bo dolga 8 km in bo potekala po razgibane terenu, med drugim bo 2/3 proge speljane po gozdnem terenu. V tem vikendu boste lahko preizkusili tudi nove modele Husqvarna TE 300i

AMD Šentvid pri Stični velja za eno iz med najbolj urjenih tovrstnih prizorišč, kjer bo poskrbljeno tudi za vse, ki nameravajo iz 6. na 7. julij prenočiti na prizorišču.  AMD Šentvid pri Stični bo nudil prostor za kampiranje na prostem z sanitarijami.

Organizator zaradi velikega povpraševanje naproša vse, ki se nameravajo udeležiti dogodka, da se prijavijo na predprijavah.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"