Predstavljamo Tomos Roadie. Bodo v Kopru spet izdelovali APN 4?

24. 2. 2017
Deli
Predstavljamo Tomos Roadie. Bodo v Kopru spet izdelovali APN 4?

Novi lastnik našega slovenskega Tomosa postopoma razkriva načrte za prihodnost. Po predstavitvi na milanskem salonu je očitno, da nameravajo odigrati na popularne retro karte.

Na ušesa so nam prišle govorice, da bodo morda začeli izdelovati že dolgo pokojne modele APN4, za zdaj pa je tu atraktivni model Roadie. Ker smo skoraj vsi svoje prve kilometre odpeljali z modelom Automatic, smo tudi pri nas precej navdušeni nad tem modelom.

Aaaaaaaa-aaaaaaaaaaa (dvostopenjski samodejni menjalnik)

Bolj tradicionalne mehanike si slovenski motorist ne more zamisliti, saj vse skupaj bazira na legendarnem Automaticu. To torej pomeni, da ga še naprej poganja dvotaktni motor z dvostopenjskim samodejnim menjalnikom. Stilsko je Roadie zelo podoben modelu Classic, ima pa tudi bolj globoke blatnike, strehico nad prednjim žarometom in usnjene bočne kovčke. Za piko na i pa so dodali še kromiran izpuh, ki se zaključuje z 'ribjim repom'.

Ob dejstvu, da bodo mopedi, ki dosegajo hitrosti do 25 km/h, po novem morali biti registrirani, se ljubitelji Tomosov nadejamo, da bodo mopedisti ugotovili, da so dotrajane razvaline brezsmiselne, posledično pa se bodo odločali za nakup novejših, kvalitetnih in varnejših mopedov. Predvsem Tomosov.

MaT

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja