Vozite se v tišini: Premier Vyrus

Vozite se v tišini: Premier Vyrus

Premier je predstavil čelado, za katero pravi, da je najtišja med vsemi.

Čelade Premier so se prvič pojavile na ameriškem tržišču davnega leta 1956, znamka pa se je uveljavila tako na področju dirkaških kot tudi v razredu udobnih čelad za vse motoristične razrede. V letu 1987 se je proizvodnja preselila v Italijo, pri nas pa je zastopstvo za to znamko prevzelo podjetje Motocenter AS Domžale. S čeladami znamke Premier med drugimi dirkajo Troy Bayliss, Marc Marquez, Ruben Xaus, Andrew Pitt in Pol Espergaro.

Pravkar predstavljena nova linija čelad Vyrus pa bi se sodeč po trditvah Premierja morala uvrščati med najtišje čelade na tržišču. Pri razvoju so zmanjšanju hrupa posvetili ogromno količino dela in oblikovanja v vetrovniku.

Vyrus je čelada, ki se lahko pohvali z izredno odpornostjo pri udarcih, še posebej dobro pa se je na testih odrezala na področju razporeditve sile ob udarcu, ne glede na mesto in moč udarca. Na voljo je v vseh standarnih velikostih od XS do XL, ob tem pa je mogoče izbirati tudi med dvema velikostima v notranjosti čelade.

Za učinkovito prezračevanje so zadolženi trije zračni kanali (en v predelu brade in dva za zgornji del čelade), za zaščito pred soncem pa je serijsko vgrajen tudi dodatni zatemnjeni notranji vizir. Standardna oprema vključuje tudi Pinlock®, možno pa je tudi nadgradnja za govorne naprave z vsemi instalacijami.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja