Premiera: To je nova Husqvarna TC 300 2T za motokros

28. 9. 2013
Deli

Na letošnjem pokalu narodov v motokrosu, so v prisotnosti predsednika FIM Vita Ippolita, vodilnih ljudi pri Youthstreamu, Husqvarni, KTM-u in TM-u pokazali tri 300 kubične dirkalnike za sezono 2014. Husqvarna je seveda požela največ zanimanja, saj je to prvi motocikel po priključitvi Husqvarne KTM-u, ozoroma podjetju Pierer AG, ki je v lasti solastnika KTM-a, Stefana Piererja. Ne gre samo za belo-modro, rumeno pobarvan KTM!

Okvir in motor sta praktično enaka, prav tako vzmetenje in zavore. Razlika je v plastikah, posodi za gorivo, sedežu (na Husqvarni je ožji) in podpornem okvirju sedeža, ki je pri Husqvarni povsem drugačen, zaenkrat narejen kar iz ogljikovih vlaken.

Kdo bo tekmoval v novi kategoriji MX300 2T še ni znano, Pit Beirer, šef motošportnega oddelka pri KTM-u pa pravi da je to prva stopnička za vse, ki bi radi postali najboljši. 'Prepričan sem, da mora vsak voznik najprej znati voziti dvotaktni motor, nato pa naj sledijo štiritaktniki, je komentiral to odločitev direktni Pit.

Giuseppe Luongo, predsednik Youthstreama, ki je promotor motokros dirk za svetovno prvenstvo je še dodal, da je to odgovor na potrebe trga, ki si želi dvotaknih motorjev, ki so cenejši in lažji za vzdrževanje. Razred 300 kubičnih dvotaktnikov je v Evropi zelo priljubljen, saj žanje dobre prodajne rezultate v enduru.

KTM in TM sta podobna svojim 250 kubičnim različicam za motokros.

 

PEK

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja