Prenovljena Honda Forza 125 z električno nastavljivim vetrobranom

Kot kaže, so se pri Hondi odločili, da bo letošnja pomlad posvečena finemu brušenju njihovih skuterjev.

Honda Forza je tako tretja v nizu osvežitev, ki so jih namenili paleti skuterjev. Pred njo sta bila obdelave deležna še modela Forza 300 in PCX 125.

Honda Forza glede dizajna spada med najbolj sveže, zato posebnih sprememb z vidika videza ni bila deležna, so pa vseeno zgladili prej nekoliko bolj ostre linije.

Izboljšave so namenili tudi motorju. Ta je seveda še naprej štiritaktni enovaljnik s sistemom 'stop&go', razvije pa 11 kilovatov moči, torej največ, kar je v tem razredu dovoljeno.

Vsekakor pa je prenova bolj izrazita na drugih področjih. LED-razsvetljavo zdaj dopolnjujejo tudi smerokazi, osvežena je armaturna plošča, s pametnim ključem pa bo mogoče odpirati tudi zadnji kovček, ki sicer spada na seznam dodatne opreme. Kovček ima prostornino 45 litrov, za pet litrov se je povečala tudi prostornina prtljažnika pod sedežem, pri Hondi pa pravijo, da bo prostora dovolj za dve integralni čeladi. Honda pa je trenutno tudi edina v tem razredu, ki ponuja električno nastavljiv vetrobran.

Zavorni ABS je zdaj serijski, masa pa se je povečala za tri kilograme. Forza modelnega leta 2019 po novem tehta 162 kilogramov, kolesa pa merijo 15 oziroma 14 palcev.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol