Prihaja Ducati Multistrada V4?

Prihaja Ducati Multistrada V4?

Tik za tem, ko so pri Ducatiju uradno napovedali prihod štirivaljnega Streetfighterja, so se pojavile tudi govorice, da naj bi že prihodnje leto videli tudi štirivaljno Multistrado. V Nemčiji naj bi prve testne motocikle že videli na cestah.

Čeprav je bila predstavitev novega štirivaljnega Streetfighterja, kateremu je motor in osnovo posodil model Panigale, v svet pospremljena s tragično novico o smrti Carline Dune-a, so pri Ducatiju menda že zavihali rokave in na delovno mizo ponovno postavili njihov V4.

Če se sprašujete zakaj bi Ducati tako zelo športen motor, ki zlahka razvije več kot 200 'konjev' vgrajeval v cestni motocikel namenjen potovanjem in avanturam, je odgovor verjetno bolj enostaven kot se zdi. Zato, da bodo v svet poslali najzmogljvejši enduro vseh časov.

Celo drastična 'dresura' Ducatijevega V4 bi morala brez težav preseči akutalnih 158 'konjev' kolikor jih razvije akutalna Multistrada 1260, zato ne dvomimo, da bo Multistrada postala najmočnejši enduro na tržišču.

To, da Ducati svoje motorje vgrajuje v različne modele je sicer stara praksa te tovarne (in seveda tudi drugih), saj je razvoj novih motorjev pogosto dražji, kot prihodki, katere bi tovarna prejela na račun prodaje v nekem razumnem roku. Nekateri viri blizu tovarne pravijo, da bo imel V4, ki bo poganjal Multistrado nekoliko večjo prostornino (okrog 1.300 ccm), saj bo motor tako kljub veliki moči tišji in čistejši. 

Za konec še tolažba za tiste, ki prisegate na dvovaljni motor V oziroma L zasnove - Multistrada 1260 naj bi do nadaljnega ostala v ponudbi.

Kot kaže bo prihajajoči standard Euro5 poskrbel za večje prostornine motociklov novejših od modelnega leta 2020.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"