Rok Bagoroš v Braziliji

16. 12. 2015
Deli
Rok Bagoroš v Braziliji

Rok Bagoroš, vrhunski 'stunt' voznik je med obiskom Brazilije posnel nov video, s katerim je dokazal, da se z svojim motociklom lahko zavrti tudi v ritmu sambe.

Ta največja južnoameriška država je namreč zibelka atraktivnih stunt voženj z motocikli, legendarni motorist AC Farias velja za botra tega športa, ki ga je približal širši javnosti in s svojimi nastopi v devetdesetih letih prejšnjega stoletja zabaval množice, predvsem pa navdahnil sodobne virtuoze na dveh kolesih med katere sodi tudi Rok Bagoroš.

»Zame je velika čast, da sem lahko obiskal Brazilijo saj se zavedam, da so tu tiste najgloblje korenine mojega športa. Še pred odhodom mi je bilo zelo jasno, da prijateljev in publike v Saou Paulu ne morem razočarati, zato sem se na ta obisk pripravil nekoliko drugače. V videu sem vključil nekaj novih veščin, ki niso običajne za cestne motocikle.

Že nekaj časa pridno treniram tudi z motociklom za trial, ki je moje znanje postavil na višjo raven. Kljub vsemu sem pred prvim poskusom skoka z betonskega opornega zidu na mojem KTM-u, ki je namenjen vožnji po cesti in ne skakanju z višine, čutil kar precejšen odmerek adrenalina. Po prvem poizkusu sem bil navdušen in sem ta podvig ponovil še vsaj desetkrat. Takoj za tem sem iskal še druge izzive, kjer bi lahko preizkusil novo tehniko vožnje.

Sledil je spust po strmih stopnicah kjer sem ugotovil, da je moj KTM pravzaprav zelo uporaben tudi za nekoliko bolj 'huligansko vožnjo'. Nič čudnega, da sem imel kar nekaj težav s policijo, ki niso bili najbolj navdušeni med mojim snemanjem trikov na ulicah. Poleg nastopa na največje motorističnem sejmu v južni Ameriki – 'Salao Duas Rodas' v Sao Paulu, kar je bil eden od glavnih razlogov za mojo pot v Brazilijo, sem se namreč podal tudi na ulice, med ljudi kjer sem začutil utrip mesta.

Predvsem me je navdušila izjemna strast do nogometa, tega igrajo za vsakim vogalom, na zaplati trave v parku ali pa kar na pločniku. In pri tem kar počnejo z žogo so pravi virtuozi, ki z nasmehom na obrazu počenjajo stvari z okroglim usnjem, ki presegajo meje mogočega.

Do motoristov imajo pozitiven odnos, nenazadnje sem lahko na parkirišču nacionalnega nogometnega muzeja opravil celo trening s svojim KTM-om Duke 200. Absolutno si želim čim prej ponovno obiskati to izjemno državo in se ponovno zapeljati s prijatelji motoristi po mestnih ulicah.

Na vprašanje kaj jim pomeni motociklizem, so vsi brez premišljevanja odgovorili 'strast' in to je tisto kar tudi mene žene naprej.'«

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"