Rossi dobil sodno bitko s sosedi: njegov ranč ostaja odprt

Rossi dobil sodno bitko s sosedi: njegov ranč ostaja odprt

Valentino Rossi se poleg z dirkanjem ukvarja še z marsičem drugim. Med drugim na svojem posestvu vodi tudi izobraževalno-rekreacijski center, v katerem se na dveh kolesih dogaja marsikaj zanimivega.

Navkljub temu, da je Valentino v svojih krajih izredno priljubljen, posledično pa so mu odprta številna vrata, pa je pri svojih najbližjih sosedih naletel na odpor.

Lastniki prestižnih in manj prestižnih hiš, ki se nahajajo v neposredni bližini njegovega ranča, delovanju njegovega centra močno nasprotujejo. Razlogi, s katerim sosedje argumentirajo svoje aktivnosti, naperjene proti delovanju centra, so znani - hrup in škodljivi vplivi na okolje.

Zato so prijazni sosedje želeli preprečiti namero Rossija, da svoje zemljišče iz kmetijskega preoblikuje v izobraževalno-rekreacijsko. Pritožili so se na vse možne upravne postopke in tako sprožili sodno bitko.

Vendar je italijansko sodišče preverilo celoten postopek, vse tehnične in ureditvene načrte pa so preučili tudi poklicani strokovnjaki, ki so vse argumente sosedov označili kot neutemeljene. Posledično je sodišče dovolilo nadaljevanje postopkov spremembe nambembnosti zemljišča, Rossi pa je s sodišča odkorakal kot zmagovalec.

Prijazni sosedje se bodo zdaj odločali ali se bodo na razsodbo sodišča pritožili, ali pa se sprijaznili z usodo in tudi sami skušali uživati v dogajanju na doktorjevem posestvu.

Matjaž Tomažič

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"