Samo za najbolj drzne motoriste: Aprilia RSV4 RR in Tuono 1100 E4 v akciji

24. 10. 2018
Deli

Dame in gospodje, tole nista motocikla za vsakogar. Se bo pa tisti, ki bo kupil katerega od njiju, razveselil prav posebnega darila.

PVG d.o.o. je pripravil akcijo za motocikla Aprilia RSV4 RR E4 in Tuono 1100 E4, ki bo trajala do konca novembra oziroma do razprodaje zalog. Ob nakupu katerega izmed omenjenih 'bombnikov' vam bodo podarili Akrapovičev izpušni sistem s homologacijo E4.

Za privlačno akcijo so se tako odločili v podjetju PVG iz Kopra, kjer bodo strankam novih motociklov iz zaloge ob nakupu novega dvokolesnika podarili nov titanski slip-on izpušni sistem priznanega slovenskega proizvajalca Akrapovič, ki ga v podjetju sicer cenijo na 2.295 evrov. Ta bo motorju dodal še 1,2 kilovata moči, hkrati pa bo zmanjšal skupno težo motorja za 2,3 kilograma.

Oba modela, RSV4 RR E4 in Tuono 1100 E4, smo pred časom preizkusili tudi pri Avto magazinu. Prvega smo sicer v različici RSV4 RF vozili že pred dobrimi tremi leti, ko se je prav z njim začel preporod male italijanske znamke. Motocikel nas je takrat navduševal z več kot 200 'konji' moči, ki jih je proizvedel litrski agregat. Ne nazadnje je šlo za motocikel, ki je predstavljal osnovo za dirke na prvenstvu Superbike, in verjamemo, da bi se na njem še danes počutili prav tako dobro.

Podobni občutki so se porajali pri vožnji z modelom Tuono 1100. Ne nazadnje gre – čeprav gre za tako imenovani naked motocikel brez oklepa – za dvokolesnik, ki je v veliki meri v sorodu z omenjenim modelom RSV. Ne nazadnje se pod rezervoarjem goriva skriva le malenkost bolj kultiviran štirivaljnik od tistega, ki ga je ob nastanku na dirkah prvenstva Superbike uporabljala Aprilia in z njim redno zmagovala. Ta proizvede 175 'konjev' moči, ki pa jih ob prenosu na kolesa uspešno kroti odlična elektronika zavornega sistema.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"