Shoei Neotec 2: še tišja in udobnejša preklopna čelada

Shoei Neotec 2: še tišja in udobnejša preklopna čelada

Japonski Shoei je naznanil, da v Milanu predstavljena čelada Neotec 2 v trgovine prihaja februarja prihodnje leto.

Shoei je za vse ljubitelje preklopnih čelad pripravil povsem nov model, ki bo po njihovih besedah znova dvignil standarde v tem razredu. Predvsem na področju aerodinamike in z njo povezanega hrupa.

V zadnjih nekaj letih so tudi uživaške in udobne čelade z dvižnim sprednjim delom na področju aerodinamike zelo napredovale, zato se lahko marsikatera čelada, vsaj tista iz višjega cenovnega razreda,  kosa z najboljšimi integralkami.

Neotec 2 ima zunanjo školjko izdelano iz materiala AIM, kjer največji del predstavljajo trpežna in čvrsta steklena vlakna, za absorbiranje sile pri udarcu pa je zadolžen stiropor z dvojno gostoto. Sama školjka bo na voljo v treh različnih velikostih, notranje oblazinjenje pa bo poskrbelo, da bo na voljo v praktično vseh številkah za odrasle motoriste.

Povsem nov je mehanizem za dvig sprednjega dela, po novem pa bo za zapenjanje namesto dvojnega D obročka zadolžena kovinska zaponka. Razvojni inženirji so se, kot je že zapisano, zelo posvetili predvsem aerodinamiki in akustiki, z novimi rešitvami pa se je v vetrovniku izkazalo, da je v primerjavi s prejšnjim modelom nova čelada občutno tišja.

Čelada je opremljena s pripravo za komunikacijski sistem Sena, na voljo pa bo v treh različnih barvnih grafikah oziroma v osmih različnih enojnih barvah.

Matjaž Tomažič
foto: Shoei

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja