SKI DOO Freeride 2014

5. 12. 2013
Deli
SKI DOO Freeride 2014

Kanadski proizvajalec motornih sank BRP je na tržišče poslal nov model športnih motornih sani Freeride. Glavna lastnost sani Freeride je podaljšana gosenica zaradi katere sani navdušujejo tudi v vožnji po globokem snegu in zmorejo premagati izjemne zasnežene strmine.

Freeride je na voljo v treh različnih dolžinah (391, 371 in 348 cm), v vseh primerih pa ga poganja zmogljiv 800-kubični Rotaxov motor, ki razvije 163 'konjskih' moči, ter po zaslugi napredne tehnologije navdušuje tudi z majhno porabo in tihim delovanjem. Ekstremnim obremenitvam je prilagojen tudi okvir REV-XM RS, ki je v celoti izdelan iz lahkih in trpežnih materialov. Za boljšo lego v zavojih na pomoč priskočijo nastavljive prednje smuči, nastavljivo vzmetenje in upogljiva gosenica (5cm na vsako stran).  Za ustavljanje je s športnim paketom zavor poskrbel Brembo.

Poskrbljeno je tudi za udobje. Nižje postavljen sedež omogoča lažje prestopanje, pod sedežem se nahaja 3-litrski predal za orodje ali drobnarije, dodaten predal pa je na voljo tudi pod vetrobranskim steklom. Ta je tudi ogrevan in tako več kot primeren za shranjevanje rokavic, očal in podobne opreme.  Podatke o pogojih, ki jih ponuja okolica in o delovanju motorja pa lahko voznik razbere iz multifunkcijske analogno-digitalne armaturne plošče.

Za individualizacijo motornih sani je na voljo tudi nekaj dodatne opreme in stilski kompleti nalepk, s katerim lahko namembnost vaših motornih sani še dodatno poudarite.

MaT

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja