Skuterski šov na ledu, tretjič

4. 3. 2009 | Matevž Hribar
Deli

Po ledenem plesu na murskosoboškem drsališču se je Rok Bagoroš z Yamaho Aerox dvakrat zapeljal še na Gorenjsko: na sankališče in v hokejsko dvorano.

Niti slutili nismo, da bo Rok Bagoroš, fant iz kurje glave naše državice, po izpeljanem prvem šovu na ledu v Murski Soboti zgodbo nadaljeval. Še dvakrat je navdušil publiko, ki si verjetno ni mislila, da se s skuterjem da početi take vragolije po cesti, kaj šele na ledu.

"Že dolgo sem tuhtal, da bi v prav v času, ko gredo motoristi oz. njihovi motorji počivat, moral sestaviti nek šov in ga predstaviti publiki. Po dolgih razmislekih in iskanju idej sem zasledil, da imajo na Švedskem prvenstvo hitrostnega dirkanja na ledu. Tako sem začel premišljevati in iskati možnosti in načine kako se spoprijeti s tem izzivom in prišel do ideje za projekt Stunt on ICE, " je povedal Rok, ki se letos želi uvrstiti na stopničke slovenskega 'stunt' prvenstva in se udeležiti vsaj enega tovrstnega tekmovanja v tujini.

Po uvodnem spektaklu na drsališču v Murski Soboti se je 25.1. letos zapeljal na drug konec Slovenije, natančneje do sankališča na Savskih Jamah. Tam je po končani mednarodni sankaški tekmi na naravnih progah z Yamaho Aerox nastopil drugič. Tokrat je bila že sama vožnja po strmem in ozkem sankališču en sam adrenalinski dogodek, pa se je vseeno potrudil in izvedel nekaj trikov po prednji in zadnji gumi ter drsel v spidvej slogu.

Da lahko vse to počne na zamrznjeni površini, mu je omogočila kranjska Sava, ki je že lani predstavila posebne zimske skuterske gume WIN scoot MC 32 z možnostjo nadgraditve s 5 milimetrov dolgimi jeklenimi žebljički. Ker vam je motoristom jasno, do kakšnega sranja lahko pride, ko z dvokolesnikom zapeljete na led, bodo fotografije dovolj dober dokaz, da zadeva deluje in to dobro.

Tretji, do zdaj najbolj spektakularen šov pa je izvedel 15.2. letos kar v hokejski dvorani na Jesenicah. Med odmori tekme je večkrat zapeljal pred tribune in na zadostno veliki ledeni ploskvi pokazal kaj zna: "Odzivi publike publike so bili zanimivi, kajti nekateri so bili navdušeni, drugi niso dojeli, kako je sploh to mogoče, tretji pa so ostali brez besed. Ob vsakem izvedenem triku je 2.500-glava množica vzklikala in ploskala, kar mi je dalo prav poseben zagon iza izvajanje trikov. Bilo je res nepozabno, " je po nastopu povedal devetnajstletnik, ki je v zahvalo in spomin od jeseniškega kluba prejel hokejski plošček.

V prihodnosti si poleg uspešno končane mature želi še več trenirati, poleg že prej omenjenih poletnih načrtov pa proti koncu sezone pripravlja še zaključni dogodek projekta 'Stunt on ICE'. Kje? Zaenkrat se le nasmehne in pravi, da vse izvemo ob pravem času. Kul stari, samo ne se polomit!

Matevž Hribar

foto: Boris Poštič

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja