Spektakel Masters of Dirt kmalu v prestolnici

7. 3. 2013
Deli

Manj kot mesec dni nas še loči do najbolj divjega freestyle šova, ki združuje najboljše ekstremne športnike na planetu.

 Ti s svojimi vratolomnimi podvigi premikajo meje mogočega: dih jemajoči skoki in obrati, ki jih s svojimi dvo- ali štiri- kolesniki izvajajo ob spremljavi dovršene pirotehnične in plesne animacije namreč ustvarjajo edinstveno predstavo, ki navdušuje obiskovalce po celem svetu. Po razprodanem dogodku v Ljubljani pred dvema letoma, se karavana vrača v Dvorano Stožice s povsem nadgrajeno predstavo, ki bo zavzela prestolnico na velikonočni ponedeljek, 1. aprila 2013.

Masters of Dirt je unikaten koncept dogodka, saj združuje najboljše ekstremne športnike, ki prikazujejo svoje izjemne spektakularne veščine v posebno zasnovanih poligonih v arenah kot so ljubljanske Stožice. Na poligonu, ki bo postavljen v parterju dvorane, bodo vključeni novi elementi in zahtevnejše ovire, ki bodo jahačem jeklenih konjičkov omogočale še več drznih trikov in skokov. V šovu bo moč videti akorbacije s kolesi BMX, z gorskimi kolesi, na motorjih FMX, v avtomobilih, na snežnih saneh in še čem.

Ustvarjalci predstave Masters of Dirt verjamejo, da sta ekstremni in freestyle šport zabava 21. stoletja. »Naše oboževalce in občinstvo želimo navdušiti z najboljšim, najbolj dih jemajočim in spektakularnim šovom, ki so ga kdajkoli videli,« je njihova obljuba. Pirotehnike in svetlobnih učinkov tako ne bo manjkalo, prav tako pa bodo mične plesalke poskrbele za ognjene nastope, ki bodo še dodatno dvignili temperaturo v areni.

Novi svetovni rekordi in še nikoli videni skoki
Prenovljena predstava Masters of Dirt: The Next Level je že navdušila domačo publiko v avstrijski prestolnici, kjer so mojstri neverjetnih akcij kar tri dni zapored do zadnjega kotička napolnili Wiener Stadthalle na Dunaju. Športna karavana je ponovno upravičila sloves najbolj razburljivega in zabavnega športnega dogodka 21. stoletja, saj so na tri ure trajajočem spektaklu ne le povsem obnoreli množico adrenalinskih odvisnikov, ampak tudi postavili nove svetovne rekorde pri izvajanju spektakularnih akcij s svojimi dvo- in štiri- kolesnikih.

Večer presežkov je ponudil rekord v skupinskem premetu nazaj, kjer je skupno 41 voznikov - 18 FMX voznikov, 2 voznika na motornih saneh in 21 kolesarjev izvedlo usklajeno salto nazaj. Američan, Jimmy Blaze je v Evropi prvič uspešno izpeljal in pristal na tleh s premetom nazaj s štirikolesnikom buggy. Dokazal se je tudi najmlajši izmed voznikov družine Masters of Dirt, Matej Cesak, ki je premagal veterana in ljubljenca množic, Edgarja Torronterasa, v t.i. »bitki trikov« nove in stare šole. Slednja je namreč gledalcem ponudila vpogled v novo generacijo freestyle trikov.

Vozniki, ki se bodo predstavili slovenskemu občinstvu
Ali bomo novih rekordov deležni tudi gledalci v Ljubljani, vedo le vozniki, ki bodo v ponedeljek, 1.4.2013, poskrbeli za pravo adrenalinsko simfonijo, ki se bo dopolnjevala s seksi animacijami plesalk iz skupine The Fuel Girls in glasbenimi ritmi, za katere bo skozi večer skrbel DJ Mosaken v družbi MC-ja.

Za nepozaben večer bodo poskrbeli najboljši ekstremni športniki iz vsega sveta, med njimi že omenjeni Španec, E.T. Torronteras, leteči Alastair Sayer, ki svoje akrobacije izvaja na FMX motorju, Američan, Jon Guetter, na vozilu Quad, ki se lahko pohvali, da je s svojim štirikolesnikom izvedel salto čez drveči vlak. Kljub temu, da težko verjamemo, je njihovo izvajanje trikov premišljeno, fantje pa imajo za sabo leta intenzivnih treningov in izkušenj, tudi nekaj poškodb.

Voznik BMX kolesa, Patrick Guimez, je imel v svoji karieri zlomljenih že več kot 20 kosti, a kljub temu ne odneha v želji po izvajanju še bolj vratolomnih akrobacij. Kot zadnjega pa izpostavljamo vzhajajočo zvezdo in najmlajšega člana karavane Masters of Dirt, Mateja Cesaka, ki se s svojimi trinajstimi leti že kosa z najboljšimi friki prostega sloga.

Slovence na šov povabil sam ustanovitelj MOD, George Fechter
Od začetkov predstave iz leta 2002 pa vse do danes, zanimanje za športno norijo Masters of Dirt nikoli ne usahne. Tako so fantje (in dekleta) neprestano na turneji, razprodali pa so že dvorane v Veliki Britaniji, Franciji, na Nizozemskem, v Dubaju in drugod po svetu.

Slovensko občinstvo je na dogodek v prestolnici povabil ustanovitelj spektakla Georg Fechter: »Slovenija, sem Georgie iz skupine Masters of Dirt in komaj čakam, da se vrnem! Sedaj je čakanja končno konec, saj se vračamo 1. aprila 2013. Če se spomnite našega zadnjega šova, lahko sedaj pričakujete še mnogo več. Prvič bomo v Slovenijo pripeljali snežne sani in izvajali premete nazaj. Masters of Dirt in Monster Energy bomo zatresli prizorišče! Enostavno morate biti tam!«

Tako bo usklajena adrenalinska simfonija gibov, ritmov in glasbe zavzela Ljubljano 1. aprila 2013 ob 18. uri, ko se bo Dvorana Stožice za en dan prelevila v največji slovenski poligon za ekstremne športe.  Zanimanje je že sedaj izredno, zato priporočamo vsem, ki bi si želeli predstavo ogledati v živo, da si zagotovite svoje vstopnice pravočasno. Pred dvema letoma je bila dvorana Stožice razprodana že tri tedne vnaprej, zato organizator svetuje pravočasen nakup vstopnic.

Vstopnice so na voljo na www.eventim.si in na vseh Eventimovih prodajnih mestih, med katerimi so tudi vsi Petrolovi bencinski servisi. Cene vstopnic za običajne kategorije se gibljejo med 22 EUR in 49 EUR, na voljo pa so tudi skupinski paketi 4 vstopnic s popustom, Premium vstopnice, SuperVIP lože, cenejše vstopnice za otroke do 12. leta ter doplačilo za srečanje z junaki predstave.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"