SYM z največjo rastjo prodaje

24. 9. 2019 | Peter Kavčič
Deli

SYM je v prvi polovici leta 2019, z rekordnimi 215.000 prodanimi skuterji, za kar 10% presegel rezultat iz lanskega leta. Odlične rezultate SYM dosega tako na domačem Tajvanskem trgu, kot tudi v Evropi. Izjemen rezultat beležijo tudi prodajne številke v Sloveniji. Pri nas je rast kar trideset odstotna v primerjavi z lanskim letom. 

Pri tajvanskem velikanu SYM so v zadnjih letih s prenovo modelov in novo strategijo postali močni konkurenti na trgu z zanimivo produktno paleto, ki jo odlikujejo kakovost in cena. Lansko leto so na globalni ravni dosegli rekord vseh časov. Leto so zaključili  z nekaj malega pod 400.000 enotami. Na stari celini največji trg predstavljajo Nizozemska, Španija, Italija in Grčija. Rast na skupnem evropskem trgu znaša 16%. Še posebej odlične rezultate SYM dosega v Sloveniji. Pri nas so se prodajne številke povečale za kar 30% v primerjavi z enakim obdobjem lani. Zakaj dosegajo takšne rezultate pri podjetju Špan d.o.o., ki je zastopnik za SYM na našem in hrvaškem trgu takole komentirajo: 'Znamka SYM pri nas predstavlja srce moto programa. Z izjemno širokim prodajnim programom lahko strankam ponudimo največ. Po zaslugi zelo razvejane in kakovostne prodajno-servisne mreže smo za uporabnike dostopen, kakovosten in zaupanja vreden partner' je povedal Miha Škarič, ki skrbi za moto program.

V letošnjo sezono je znamka SYM vstopila še bolj samozavestno. Predstavili so dva popolnoma nova skuterja – Joymax Z in novi HD 300, ki smo g aše testirali. Prvega odlikuje močan 4-taktni motor z direktnim vbrizgom, ki zagotavlja popolno ravnovesje med odličnim pospeševanjem in učinkovito porabo goriva ima pa tudi vse kar mora imeti sodoben mestni skuter srednjega razreda.

 

Novi SYM HD300 se uvršča med najsodobnejše in najnaprednejše predstavnike v segmentu visokih koles. Poleg tradicionalnih skuterjev so letos predstavili tudi dva nova modela motorjev - crossover NH X z orientacijo na cesti in bolj avanturistični SYM-NH T. Tradicionalna jesenska akcija je tokrat orientirana na maksi skuterje. Pri uvozniku so zagotovili še dodaten popust na modele iz zaloge.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel