Tako si pri BMW-ju predstavljajo mestno mobilnost prihodnosti.

BMW je predstavil koncept električnega skuterja, ki naj bi povsem na novo izumil mobilnost na dveh kolesih.

Napoved se sliši precej drzno, saj so nas Bavarci v preteklosti navadili tudi na to, da marsikateri koncept kmalu izgine in se nikoli ne pojavi. Se pa po drugi strani tudi pogosto zgodi, da je koncept hitro v prodajnih salonih.

Koncept je za zdaj poimenovan Link, gre pa za mestni skuter, ki naj bi navduševal tako z zmogljivostmi kot voznimi lastnostmi. Ne gre spregledati, da je veliko pozornosti namenjeno tudi vozniku in sopotniku. Komplet zmogljivih baterij je spravljen v dnu skuterja, kar gre seveda v prid nizkemu težišču, precej bolj proste roke pa imajo posledično tudi oblikovalci, ki so si v zgornjih delih skuterja, več kot očitno dali duška.
Podatki o predvideni moči in zmogljivostih za zadaj še niso razkriti, znano pa je, da bo za pogon moči na kolo zadolžen zobati jermen, kolo bo obešeno na enojno nihajko, imel pa bo tudi možnost vožnje vzvratno.

Link, če bo kdaj res zapeljal na ceste, bi moral postreči s številnimi rešitvami na področju prilagodljivosti, lahko bo namenjen zgolj vozniku, s preprostim drsnim sistemom, pa bo svoj prostor na črnem okvirju našla tudi sopotnica. Poskrbljeno bo tudi za tehnične navdušence, saj naj bi bila v ponudbi tudi kolekcija oblačil, ki bi bila brezžično povezana s skuterjem. Tako boste lahko zgolj z zamahom roke odklenili krmilo, ali pa s preprosto kretnjo, daljinsko odprli predal in upravljalji druge funkcije tega skuterja. Link bi moral biti tudi brez klasičnega digitalnega osrednjega zaslona, saj naj bi se vsi podatki, prikazovali na vetrobranu.

Matjaž Tomažič

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol