Triumph Daytona, 3D printer in ideja.Tudi vaš motocikel je lahko osupljiv.

Tisti, po katerih žilah se pretaka kreativnost in smisel za moderno tehnologijo, imate možnost, da svoj motocikel iz navadnega, spremenite v osupljivega. Ali pa vsaj eno genaracijo novejšega.

Da bi bila preobrazba vašega motocikla učinkovita in uporabna, je seveda potrebno imeti tudi veliko znanja, orodja in časa. Lep primer, kako se zadevi streže pa so javnosti prikazaliu pri poljskem specialistu za 3D tisk, Zortax-u.

Z namenom, da bi prikazali njihove zmožnosti na področju 3D tiska, so najeli poljskega dizajnerja Piotra Czyzewski, s čigar pomočjo so v mesecu in pol običajen motocikel predelali v osupljiv izdelek.

Ker sami jasno niso zmogli izdelati celotnega motocikla, so za osnovo vzeli Triumph Daytono 675. V tem konkretnem primeru ni šlo samo za tisk novih bočnih pokrovov, rezervoarja in maske, pač pa je bil stari Triumph deležen tudi nekaj posegov na samem okvirju. Skrajšali so mu zadek ter prilagodili številne nosilce.

Nato so natisnili 156 elementov, ki so jih v obdobju enega meseca in pol, pazljivo namestili na 'donatorja', končni rezultat pa je futurističen motocikel, ki se vsaj na prvi pogled zdi tudi povsem uporaben.

Matjaž Tomažič

foto: Zortax

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel