Triumph Speed Twin - odgovor na Ducatijevega Scramblerja

Ne zgodi se redko, da proizvajalci katero od svojih novosti javnosti predstavijo z nekoliko zamude.

V mislih imamo seveda oba jesenska moto salona v Kolnu in Milanu, ki sta tradicionalno v oktobru in novembru.

Eden od takih je tudi Triumph, ki je natanko mesec dni po odprtju salona v Milanu javnosti predstavil zanimiv motocikel - Speed Twin. Več kot očitno odgovor na Ducatijevega velikega Scramblerja.

Beseda teče o motociklu slavnega imena, vendar, vsaj kar se tiče aktualne ponudbe, novemu modelu. Kombinacija enostavnih retro linij, ki jih poznamo z modela Street Twin in 1.200-kubičnega dvovaljnika, je na prvi pogled zelo privlačna in mamljiva. Motor je doniral model Trhuxton R, novi Speed Twin, pa je od donatorja lažji za dobrih sedem kilogramov. Motor je torej tisti, ki v tej družini predstavlja močnejšo izbiro in ponuja 97 'konjev', kar bi moralo zadostovati za zelo živahna pospeševanja. K zgoraj omenjenemu prihranku pri masi motocikla pripomorejo pokrovi motorja, ki so v tem primeru izdelani iz magnezija, skupna suha masa motocikla pa znaša 196 kilogramov.

Pri Triumphu so modelu Speed Twin namenili tudi nov okvir in nekoliko drugačne nastavitve vzmetenja. Serijsko je opremljen z radialnimi zavorami Brembo, protizdrsno sklopko, sistemom proti zdrsu. Voznik bo lahko izbiral med tremi programi delovanja motorja.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"