V teh dneh se piše zgodovina: poslednji dvovaljni Panigale prihaja v salone

29. 11. 2018 | Matjaž Tomažič
Deli
V teh dneh se piše zgodovina: poslednji dvovaljni Panigale prihaja v salone

V teh dneh je Ducati v prodajne salone začel razpošiljati poslednje dvovaljne Panigaleje. Na voljo bo samo 1.299 ekskluzivnih kosov, izdelanih v počastitev izjemnega motociklističnega obdobja.

Obeta se torej še zadnja priložnost, da se tudi sami polastite koščka izjemne zgodbe. Gre za počastitev dvovaljnega motorja, ki je poskrbel za najrazburljivejše dogodke na prvenstvu World Superbike. Ducati 1299 Panigale R Final Edition je z vseh vidikov izjemen motocikel. Prav vsak bo kupcu dobavljen s posebnim certifikatom in ploščico, ki bo temu dvovaljniku iz Bologne dodatno dvignila ceno.

Vsi Panigaleji iz poslednje serije imajo cestno homologacijo, v svoji zadnji izdaji pa bo Panigale R razvil 209 'konjev'. Ima lažje odmične gredi, izpušni in sesalni ventili pa so izdelani iz titana. S prvenstva Superbika je prenesen tudi 'airbox', suha masa poslednjih Panigalejev pa znaša 179 kilogramov. K nižji končni masi je seveda prispeval tudi Akrapovič. Komplet sestavlja Ohlinsovo vzmetenje, paket elektronike pa vključuje Cornering ABS, DTC EVO, DWC EVO, EBC in tri mape motorja (Race, Sport, Wet).

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"