Video: Biski je skuter, ki zna tudi plavati

Video: Biski je skuter, ki zna tudi plavati

Gibbs Ampibian sodi med vodilne proizvajalce in konstruktorje amfibijskih vozil. Plavati so naučili avtomobil, štirikolesnik, trikolesnik, pred kratkim pa tudi motocikel oziroma skuter.

Biski, kot so poimenovali križanca med motociklom in vodnim skuterjem, se povsem brez težav pripelje do obale, dvigne svoja kolesa in prečka reko ali jezero.

Za pogon v načinu plovbe je zadolžen dvojni jet pogon. V primerjavi s klasičnim vodnim skuterjem je dno Biskija ravno obrnjeno, posledično pa je stabilnejši, vendar hkrati verjetno tudi manj okreten. S tem ni seveda nič narobe, saj je njegov namen prečkati vodo, ne pa dirkanje okoli boj.

Poganja ga dvovaljni motor, ki razvije 55 konjskih moči. Najvišja hitrost, ki jo Biski doseže na cesti, je okrog 130 kilometrov na uro, v vodi pa okrog 60 kilometrov na uro. Kar se zmogljivosti tiče je torej skorajda enakovreden srednje velikim maksi skuterjem, v vodi pa bi vsaj po našem spominu moral dosegati podobne zmogljivosti kot v začetku 90-ih let Yamahin ali Kawasakijev dvosedi skuter s 650 kubičnimi centimetri delovne prostornine.

Kako je vse skupaj videti v praksi, si lahko ogledate v videu, ki ga je proizvajalec objavil na spletnem portalu Youtube.

Matjaž Tomažič
foto: Gibbsamphibians / gibbsamphibians.com

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja