Video: Iz Krškega v Cape Town

8. 10. 2009 | Matevž Hribar
Deli

Trije Slovenci se 17.10.2009 odpravljajo na 20.000 kilometrov dolgo pot od Krškega od Cape Towna na skrajnem jugu Afrike. S čim? S petnajst do sedemnajst let starimi Yamahami Super Tenere!

Boris Fekonja, Grega Rupret in Jože Novak imajo za seboj dolge mesece priprav na štirimesečno motoristično avanturo. Nabavili so rabljene Yamahe Super Tenere, jih kompletno obnovili in nadgradili, se poprej zapeljali na nekaj poizkusnih izletov, prihodnji teden pa se bodo zapodili čez Balkan do Turčije, pa potem čez bližnji vzhod do Afrike in čez Egipt, Sudan, Etiopijo, Kenijo, Tanzanijo, Zambijo, Botsvano do Južnoafriške republike s ciljem v Cape Townu.

Za to približno 20.000 kilometrov dolgo pot so izbrali vsem dobro znan veliki enduro motocikel XTZ 750 in sicer dva iz leta 1994 in enega iz 1992. Zato, ker rabijo robustne in preizkušene stroje, katere bodo znali popraviti (s kladivom) tudi sredi puščave, če bo šlo kaj narobe. Seveda držimo pesti, da to ne bo potrebno, saj so motocikle tako vzorno obnovili, da bi jih zlahka postavili v kak muzej, ne pa na cesto.

Kogar zanima več, lahko priprave in avanturo spremlja na blogu.

Fantje, srečno!

Matevž Hribar

YamahaAfrikaKrsko_1