Video: Yamaha Niken, nagibajoči trikolesni motocikel, bo uradno predstavljen v Milanu

26. 10. 2017 | Matevž Hribar
Deli
Video: Yamaha Niken, nagibajoči trikolesni motocikel, bo uradno predstavljen v Milanu (foto: Yamaha)
Yamaha

Več koles, več oprijema, več zabave?

Yamaha je kot pričakovano napovedala serijski trikolesnik, ki se bo imenoval Niken. Zaenkrat so razkrili le to, da ga bo poganjal vrstni trivaljni motor (verjetno iz modela MT-09) in da naj bi ponujal vrhunsko stabilnost na različnih cestnih podlagah. Iz posnetkov je razvidno, da za stabilnost in blaženje skrbi na vsaki strani par obrnjenih teleskopskih vilic, da ima vsako prednje 15-palčno kolo svojo kolutno zavoro in da je mehanizem, ki skrbi za varno nagibanje, skrit pod prednjo masko. Zadnji del motocikla je videti klasičen, okvir pa je jeklen cevni.

Kakšno občutke lahko pričakujemo? V videu vožnjo tega monstruma z dvema kolesoma spredaj primerjajo kar s smučanjem. Poraja se vprašanje, če morda pri Yamahi ciljajo na to, da bi trikolesnik lahko vozili z izpitom za avtomobil, tako kot Piaggiov trikolesni skuter MP3?

Podrobnosti bodo znane na večer pred otvoritvijo milanskega moto salona EICMA, 6. novembra 2017 ob 21. uri. Premierno predstavitev si boste lahko ogledali tudi preko Yamahine Facebook strani. Tam bomo tudi mi.

Matevž Hribar
foto: Yamaha

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel