Yamaha Star Venture - luksuzni kruzer, ki se postavlja ob bok modelom Gold Wing, Electra Glide in K1600GT

V razred, kjer so do zdaj dominirali Gold Wing, Electra Glide in K1600GT, zdaj vstopa tudi Yamaha. Za pogon so izbrali dvovaljnik.

Luksuzni kruzer bi se sodeč po napovedih moral na trgu pojaviti v sezoni 2018, šlo pa bo za motocikel, ki se bo lahko bahal z vsemi sodobnimi tehnikalijami in opremo, ki smo jo vajeni v svetu motociklov.

Zračno hlajeni dvovaljnik tudi za evropski trg?

Kar se tiče pogona, lahko sklepamo, da Star Ventura ne bo najzmogljivejši v svojem razredu, saj bo za pogon zadolžen dvovaljnik s prostornino 1.854-kubičnih centimetrov, ki pa bo hlajen zračno. Ker tovrstni motorji vsaj za zdaj niso kos strogim ekološkim normam, se postavlja vprašanje, koliko moči bo ta motor razvil, predvsem pa to, ali se bo pojavil tudi na evropskem tržišču.

Yamaha napoveduje celoten nabor varnostnih sistemov, kar pa se tiče opreme, pa bodo serijsko vgrajeni ogrevani sedeži, brezstični zagon motorja, sedempalčni zaslon, večini funkcij pa bo mogoče ukazovati kar s pomočjo glasu.

Star Venture naj bi bil na voljo z dvemi ali tremi nivoji opreme. Navigacijski sistem bo najverjetneje serijski, doplačati pa bo mogoče tudi za integrirani sistem CB, dodatno ozvočenje in integriran telefonski sistem, ki bo znal povezati telefon voznika kot tudi sopotnice.

Matjaž Tomažič
foto: Yamaha

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"