Z Ducatijevim Scramblerjem okrog sveta

Komaj 22-letni Henry Crew se je v teh dneh odpravil na pot okoli sveta z motociklom. Za podvig si je izbral Ducatija Scramblerja Desert Sled.

Na 56.000 kilometrov (35.000 milj) dolgi poti bo mladi Anglež poskušal zbirati tudi sredstva za fundacijo Movember. Njegov cilj je zbrati 35 tisoč angleških funtov, po en funt za vsako prevoženo miljo.

S podvigom pa Henry meri tudi na vpis v Guinnessovo knjigo rekordov, saj bo postal najmlajši motorist, ki je z motociklom obkrožil svet. Da to uresniči, ima čas do 10. maja letos.

Henry je motorist postal pred tremi leti, v prihajajočem letu pa ga bo pot peljala po šestih celinah, skozi 35 držav. Da se je Henry odločil tako pomagati fundaciji Movember, je treba vzrok iskati v mladeničevi zgodbi. Zaradi samomorov je izgubil tri prijatelje, sam pa se je spopadal s hudimi psihičnimi težavami. Fundacija Movember pa poleg tega, da zbira sredstva za raziskave pri zdravljenju raka na testisih in prostati, sredstva namenja tudi preventivnim akcijam za boljše duševno zdravje moških.




Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja