Za strastne motokrosiste: KTM 450 SX-F Herlings Replica

19. 9. 2018 | Matevž Hribar
Deli

KTM bo proslavil naslov novega svetovnega prvaka s posebnim motokros modelom 450 SX-F; tudi v sodelovanju z Akrapovičem.

Kuj železo, dokler je vroče, so si rekli Avstrijci in zavihali rokave. Na osnovi evropskega modela za motokros je nastal stroj, ki bo zelo verjetno ceno ohranjal bolje od običajnih modelov 450 SX-F, saj je posvečen letošnjemu svetovnemu prvaku, 24-letnemu Jeffreyju Herlingsu.

Na motocikel s štiristopenjskim menjalnikom so poleg grafične podobe dirkalnika tovarniške ekipe Red Bull KTM Factory z obvezno Jeffreyjevo startno številko 84 namestili Akrapovičev izpušni lonec, pokrov sklopke Hinson, rezkan pokrovček posode za gorivo, boljša kolesa s pestom v oranžni barvi, močnejše križe, ščitnik motorja, dirkaški sedež Selle Dalla Valle, zaščito sprednjega zavornega koluta, sistem za zaklepanje sprednjih vilic za boljši start in oranžen zadnji zobnik.

»Navdušen sem bil, ko sem izvedel za ta motocikel. S KTM-om sem od vsega začetka in postali smo družina, ne le ekipa. Letošnje leto je bilo za nas posebno, kljub poškodbi sem osvojil naslov prvaka, in to pred domačim občinstvom. Ponosen sem, da bo na trgu motor z mojim imenom. Upam, da bo lastnikom všeč,« je dejal Herlings.

V kakšni seriji bo izdelan in za koliko bo dražji od običajnega modela, za zdaj še ni znano. Pri trgovcih naj bi se znašel januarja 2019.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"