Zakaj v soboto na crosscountry dirko v Šentvid pri Stični? (video proge)

25. 9. 2012
Deli
Zakaj v soboto na crosscountry dirko v Šentvid pri Stični? (video proge)

Po predolgem poletnem premoru (zadnja dirka je bila konec junija!) se bo to soboto, 29. septembra, nadaljevalo slovensko crosscountry prvenstvo.

Udeležbo na dirki, pa najsi bo kot glodalec (zemlje) ali gledalec, priporočamo iz več razlogov. Kot prvi je definitivno sama proga, ki nam je iz sezone 2011 ostala v zelo lepem spominu. Poleg tiste v Pahi je postregla z največ enduro vložki in bila kot taka všeč tistim, ki nam skakanje preko miz ne leži najbolje. Letos so krog še dodatno začinili in poskrbeli, da se bomo z enim borili približno 8-10 minut. Fajn.

Tisti, ki se boste dirke udeležili prvič in brez licence: potrebujete zdravniško potrdilo, ki vam ga napiše osebni zdravnik, velja pa tudi potrdilo o pregledu za vozniški izpit ali zaposlitev. Štartne številke boste dobili na prijavi, transponder takisto. Torej potrebujete le motor; lahko je kros ali enduro (lani je nekdo celo s pit bajkom vozil), gume so lahko kros ali enduro. Predlagamo branje pravilnika.

Gledalci boste za vstopnino primorani odšteti okrog 8 evrov. Vremenska napoved je ok. Gume so. Bencin tudi, čeprav drag ko žafran. Govori se, da pridejo vozit neki hudi crosscountry znalci. Se vidimo.

Matevž Hribar

PRIJAVNICA
PRAVILNIK (tu najdete tudi urnik za posamezne razrede)
REZULTATI - TRENUTNO STANJE V PP SXC

Video posnetek tovarniškega dirkača in mojstra blatnih vlak, gospoda Metelkota (krog bo še podaljšan z 'al dente špagetom' na travniku):

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja