Združitev Švedov: Husqvarna in Husaberg bosta tudi uradno skupaj

16. 5. 2013
Deli

Zdaj je tudi uradno. Dva odlična proizvajalca s švedskimi koreninami bosta združila moči.

Ljubitelji offroada to seveda že veste, a morda je prav, da tudi najmlajši bralci izvejo, da Husqvarna izvira iz Švedske in se je po umiku s severnih nordijskih krajev stacionirala v Italiji, medtem pa je večina njihovih inženirjev in konstruktorjev ostala na Švedskem in osnovala znamko Husaberg, ki si je relativno hitro prislužila sloves inovativnega proizvajalca.

Husaberg je pred časom prešel pod okrilje KTM-a, ki je to znamko želel tržiti kot svoj premium produkt, in nato ugotovil, da v ta razred sodijo tudi njihovi KTM-i. Vseeno pa se je prvi mož KTM-a Stefan Pierer odločil združiti znamki Husaberg in Husqvarna. Slednja je bila pod okriljem BMW-ja do konca letošnjega januarja, ta pa trenutno še vedno dobavlja motorje za 650 kubične endure in model Nuda 900.

Pričakujemo torej lahko nov nabor motociklov iz segmenta endura, supermota in motocrossa. Kaj točno bodo ti motocikli v prihodnje pobrali od Husqvarne in kaj od Husaberga trenutno še ni znano, a če pomislimo, da bo združena bogata zgodovina in tehnična dediščina Husqvarne in inovativnost Husaberga, lahko verjamemo, da bo v prihodnje na tem področju vroče.

Letošnje leto si bomo kot kaže zapomnili po simboličnem ponovnem rojstvu Husqvarne. Prvi motocikli nove dobe bodo predstavljeni v oktobru in na Milanskem salonu, do takrat pa se bodo posvečali razvoju motorjev in osvežitvi servisno prodajne mreže po vsej Evropi.

MaT

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"