Novice Promocijsko sporočilo

5 nasvetov, kako živeti z manj skrbmi

8. 10. 2018
Deli
5 nasvetov, kako živeti z manj skrbmi

Vsi jih imamo in nikomur niso v veselje.  Bi jih vsaj nekaj odvrgli z ramen?

Skrbi so v sodobnem svetu neizogibne. Treba je poskrbeti za družino, za otroke, za zdravje, za avto, za finančno stabilnost, za kariero, za mir v svetu … A njihovo nadležnost je mogoče omiliti oziroma se marsikateremu stresu izogniti s pravim odnosom do stvari.

1 Sledite izdatkom
Če želite živeti brez osnovnih skrbi, ki zadevajo preživetje in konec koncev kakovostno življenje, skrbno vodite evidenco izdatkov. Temu lahko po domače rečete ‘špar plan’, čeprav ni toliko namenjeno prihranku denarja kot nezaželenim presenečenjem ob koncu meseca ali, bog ne daj, leta. Če boste vedeli, za kaj ste zapravili denar, si boste lažje postavili meje, preudarno vlagali in zapravljali denar, ne da bi ‘šli v minus’. Najboljši način, da nadzorujete svoje izdatke, je preglednica. Če plačujete s plačilno kartico in uporabljate spletno banko, je pregled še bolj preprost.

2 Pametni pišejo

To ni navadna fraza, ta fraza v sebi skriva popolno resnico. Da boste imeli pregled nad svojimi obveznostmi in opravili ter sledili načrtu, do kdaj naj bo določena naloga opravljena, si vse zapisujte v organizator, navaden zvezek, pišite na listke, na tablo, zapisujte si v telefon, delajte beležke, nastavljajte opomnike … Tudi kadar dobite dobro idejo za nekaj ali se vam utrne rešitev za določeno težavo, si to zapišite. Opravljene naloge ter dosežene cilje tako tudi veselo sproti črtate.

3 Na svojem mestu

Posode v kuhinji imajo svojo omarico, dokumenti doma imajo svoj predal, oblačila so vsako na svojem mestu v garderobni omari, dokumenti v pisarni so urejeni v fasciklih, dokumenti so po mapah urejeni tudi na računalniku ... S takim redom si boste prihranili veliko skrbi! Ko nekaj iščete, je tisto preprosto takoj pri roki.

4 Dobra priprava je pol uspeha

Preden se lotite priprave večerje za povabljeno družbo, se najprej odločite, kaj boste kuhali, nato poiščete recept (če ga nimate v glavi), napišete seznam živil, ki jih morate kupiti ... Tako naj potekajo vsa vaša opravila. Na vse, kar počnete, se pripravite. Najprej 'v glavi', razmislite o zadevi, kako si jo predstavljate, kaj predvidevate, kaj potrebujete … Nato se priprave lotite še v realnosti – pripravite prostor, sredstva, ki jih potrebujete …

5 Brezskrbno brskanje po internetu

V sodobnem svetu je skrb tudi, kako neomejeno, kjerkoli in ves čas uporabljati svojega zvestega spremljevalca − pametni telefon. Poleg običajnega 'guglanja' bi radi brez skrbi uporabljali družbena omrežja, poslušali glasbo, gledali filme ... In to seveda tako, da za to ne bi plačali astronomskih zneskov. 

Odslej lahko Telemachovi mobilni uporabniki še bolj brezskrbno brskajo po internetu! Pri Telemachu namreč nudijo:

√ Še več podatkov

Novi in obstoječi uporabniki lahko po nespremenjeni ceni paketa ŠE VEČ zdaj uživajo v kar 30 GB prenosa podatkov, neomejenem WiFi po svetu, neomejenih klicih in sporočilih doma in v EU ter televiziji prihodnosti EON.

√ Še več prihranka

Telemach je v svoje storitve vključil tudi možnost menjave staro za novo. Razmišljate o novem telefonu? Svojo staro napravo prinesite na Telemachovo prodajno mesto in prihranite pri nakupu nove.

√ Še več telefonov

Vse do konca oktobra lahko izbirate med štirimi super telefoni, ki smo jim občutno oklestili cene.