Abarth v Ženevi z nabritim Abarthom 124 GT

2. 3. 2018
Deli

V središču Abarthovega nastopa na ženevskem avtomobilskem salonu bo Abarth 124 GT, adrenalinska izvedba roadsterja, ki so jo razvili pri oddelku Abarth Racing Team.

Kot pravijo, avtomobil nastopa z dvema osebnostma: kot slogovni kupe ali drzni in dinamični roadster za pravo dirkaško zadovoljstvo. To mu omogoča trda streha, ki je kot edina v njegovem razredu izdelana iz ogljikovih vlaken, zato ne vpliva na težo avtomobila, z njo pa je lahko ravnati, saj tehta le 16 kilogramov. Ko je sneta, je vozniku še vedno na voljo zložljiva platnena streha. Poleg strehe se Abarth 124 GT od 'običajnih' Abarthov loči po posebnih 17-palčnih lahkih platiščih znamke O.Z. in dodatkih v črni barvi.

Pod motorjem je močan 170-'konjski 1,4-litrski motor MultiAir, ki do 100 kilometrov na uro pospeši v 6,8 sekunde, njegov zvok pa je poudarjen s posebnim izpušnim sistemom.

Drugi Abarthov predstavnik v Ženevi bo Abarth 695 Rivale, ki je nastal v sodelovanju z ikonskim proizvajalcem jaht Rivo. Zanj so značilni prestižni dodatki v notranjosti in karoserija v modro-sivi barvni kombinaciji z okrasnimi črtami v akvamarinsko modri barvi. Izstopajo elementi v satenasto brušenem kromu in oznake '695 Rivale', ki poudarjajo, da gre za posebno različico tega modela. Kljub temu ostaja predvsem Abarth, kar ponazarjajo Akrapovičev izpuh s karbonskimi zaključki, Brembove zavore s črnimi čeljustmi, 17-palčna platišča Supersport in prilagodljivo vzmetenje Abarth by Koni.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja