Adria mobil v novo sezono s prav posebnim avtodomom

4. 4. 2019 | Jure Šujica
Deli

S samosvojo konfiguracijo ga bodo še posebno veseli motokrosisti in gorski kolesarji.

Novomeški proizvajalec avtodomov je lani na mednarodnem salonu avtodomov in prikolic v Düsseldorfu predstavil prav posebno novost, imenovano Twin Supreme 640 SGX. Avtodom je nastal v sodelovanju z avstrijskim proizvajalcem motornih koles KTM in njihovim dirkačem v kategorijah MX2 in MXGP, Jeffreyjem Helingsom. Dobre pol leta po predstavitvi (avgusta 2018) pa novinec končno prihaja na trg. In za kaj pravzaprav gre?

Recimo, da je bilo sodelovanje pri predstavitvi s KTM-om povsem na mestu. Novinec bo namreč namenjen v prvi vrsti avanturistom, med katere spadajo tudi motokrosisti. Pod karoserijo Fiatovega Ducata se namreč skriva zanimiva konfiguracija notranje opreme, ki pa svoje bistvo skriva povsem v zadnjem delu. Na videz povsem običajna postelja je namreč prek jermen povezana z elektromotorji, ki posteljo švignejo pod strop vozila, pod njo pa se na tleh zablešči jeklena plošča z diamantnim vzorcem, ki preprečuje morebitne poškodbe tal. Nanjo tako brez slabe vesti med prevozom pospravimo motorno kolo za motokros ali par gorskih koles.

Čeprav najpomembnejši, pa je to le del inovacij, ki so jih pri Adrii namenili novincu. Za še boljše vzdušje v kabini so mu tako namesto običajne strehe namenili Sky-roof in Sky-lounge, sončno streho, pod katero se skriva še ambientalna osvetlitev, nameščena tik nad omarice, ki visijo pod stropom. Poleg tega so novincu pri Adrii namenili še popolnoma novo oblazinjenje notranjosti kuhinje, del katere je tudi 90-litrski hladilnik, vozilo pa bo že ob prihodu iz tovarne mogoče opremiti z dodatnim strešnim nosilcem za prtljago in sončnimi celicami.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja